Jodoh itu rahsia Allah.. :)

Assalamualaikum...
rasanye dalam sedar tak sedar disember semakin meninggalkan kita.. 2012 semakin meninggalkan kita.. oh usia semakin bertambah, tapi sikap masih keanak-anakan.. hik3... sape tu? haha.. tepuk dada tanya la diri sendiri.. hik3

ok berbalik pada tajuk asal "JODOH ITU RAHSIA ALLAH".. ape yang cuba akak sampaikan kat sini, mungkin kita tidak sedar, kadang kala kita sering menyalahkan takdir di atas sesuatu perpisahan itu.. kita menolak takdir yang ditentukan oleh DIA untuk kita..

seperti jugak akak, suatu ketika akak sering menyalahkan takdir atas ape yang terjadi tapi apabila diingatkan kembali, kita hanya manusia biasa, tak perlu menyalahkan takdir.. takdir telah tersurat untuk kita.. sebagai contoh la kan, kita bercinta dengan seseorang tu sedari kecik, tetiba putus dipertengahan.. adakah perlu menyalahkan takdir? orang yang bercinta bertahun2 tapi tiada penyudah, orang yang baru kenal sehari dua terus berjodoh.. itu la namanye jodoh itu rahsia Allah.. tak semestinya kita harus bercinta lama2 bru leh berjodoh.. ada juga yang pernah bersama tp terputus n setelah bertahun berjumpa kembali... itu semua rahsia DIA...

ingatlah, jodoh itu rahsia Allah.. jadi, jangan terlalu berharap kelak binasa diri sendiri... ok, stop sampai sini dulu.. akak nak pergi shooting video korea..jumpa di lain entry.. :)

~notakaki::mintalah petunjuk Dia yang satu demi kebahgiaan kita juga.. mungkin bagi kita apa yang kita pilih ada lah yang terbaik tapi jodoh yang ditentukan oleh Allah itu adalah lebih terbaik..:)



Akibat Kekangan Masa & Keadaan

hai semua... lama sudah akak tak mengupdate blog kesayangan akak ni kan.. hehee.. ok arini akak nak update la blog ni ok... sebelum terlambat akak nak ucapkan selamat menyambut hari raya aidilAdha... mcm ne perayaan korang?? best tak?? keluarga akak sambut dalam kesederhanaan je... :)

ok sambung cerite.. en3 kali ni akak nak ceritakan la sebab musabab akak xupdate blog akak ni... bukan malas *memang malas pun  tapi disebabkan mase yang tak mengizinkan...huhu... seperti yang korang semua tau sekarang akak dah msuk semester 5 jadi paham2 je la semakin nak abs belaja semakin melambak2 la kje kan.. men fyp lg, projek2 lg.. owh banyaknye.. belom lagi test akak yang melambak2... semuanye bersatu menjadi setempat... ape yang akak merepek ni?? hahahahah... jadual kelas akak sem ni memang pack btul.. seperti yang akak cerite en3 sebelum ni...ngeee.. xcye?? ok.. let see my time table...

see?? pack kan.. especially ari isnin n selasa.. memang pack abs... kadang tu akak ponteng jgk kelas.. :p.. tapi sepack mne pun jadual ni, akk berjaya juga harungi setengah sem.. hanye tinggal setengah sem je lagi.. naik cuti ni akak berganda2 la busy nk menyiapkan semua projek sebelum due datenye... mohon dipermudahkan la segalanye.. aminn...

ok... disebabkan sem ni akak terlalu la sikit amek subjek2 ni.. jadi kerje akak makin banyaklaa..

 bersyukur jugak la akk sebab hanya beberapa subjek je xde projek.. owh.. programming.... xsemudah menulis didalam buku, tak semudah mengungkap menggunakan air liur... hahaha... tu pendapat akak la kan.. korang yang blaja programming tu amcam rse?? hehehe...
ok... kadang kala akak kepeningan nk wt yang mana dlu projek2 tersebut,,, last skali pastilah akak tak buat langsung semua tu... hahaha... dahsyat kan... antara projek akk sem ni adalah proposal klinik desa management system *ni final year projek akak , Home stay Reservation *ni utk homestay kt cameron, req dr lec akk, Network Management user n host,  dan  blueprint ENT (multifunction home remote)... tgk ada 4 je kan... hah ni kre projek besar taw... yg kcik2 mcm video korea, presentation past sem eco... tu biase je... :)

dan disebabkan projek2 di atas, maka dengan ini bertambah la stress n ketensionan akak nanti bersama kawan2 akak....
pokcik akak.. ;p
oleh kerana stress yang melampau2.. maka bermulala tragedi tak tidor malam xsiap kje, cakap nak marah n sebagainye..
dan juga bakal jadi seperti ini - refer. 
begitulah kisah n bakal akak harungi tak lama lagi... ape yang penting hanya mampu tersenyum..... ok la, akak rse akak nak stop en3 kali ni ye... kite sambung di lain en3 ok... :)



Bermulalah kembali

Assalamualaikum semua.... lama sudah akak tak berblogging kan.. almaklum bila penyakit M merebak dalam diri diganggu dengan masalah line internet yang tak berapa baik di shah alam ini membuatkan akak rajin malas nk update... hik3...

ok, kat sni akak bukan nak cerita kenapa akak malas nk update blog ke, masalah internet ke ape.. tp akak nak kongsi ngan kengkawan semua tentang bermulalah semula kehidupan akak sebagai student uitm setelah 2 bulan bercuti... :)

sedar tak sedar dah hampir seminggu akak berada di shah alam yang ter"cinta" ini..  sem ni akak dah naik semester 5 utk degree ok.. bkn diploma n bukan master..:p.. tapi satu yang akak nak cerita berkenaan semester ini, sem ni akak amek 8 sbjek yang mewakili 24 credit hour... wah bnyk kan?? walaupun nilai maksima credit hour yg boleh diambil hanya la 23, tp akak mintak la PA akak tambahkan jam kredit akak tu sebab akak rse perlu ditambah memandangkan semester hadapan akak sangatla busy dengan final year projek n akak tak mau la extend... akak nak jugak grad bersama kawan2 akak.. kawan2 akak kebanyakan nye amek 7 subjek sebab diorg amek shortcourse mse cuti aritu... akak je tak amek...hehehe.. ada lah sebab2 tertentu kenapa akak tak amek...:)

berikut adalah senarai subjek yang akak amek sem ni...

  1. BKR501 - Third Language (Korea III)
  2. QMT437 - Operational Research
  3. ECO415 - Principle of Economic
  4. CSC520 - Operating System
  5. ITT550 - Network design n networking
  6. ITT545 - Web Engineering
  7. CSP600 - Project Formulation
  8. ENT600 - Technology Entrepreneurship
hah, tgk bnyk kan?? yess... drpda 8 sbjek ni hanya 5 je yg ada final.. lagi 3 cuma projek je...huhuhuh
ok.. kte stop kat sini dulu la ye, lain kali akak update lagi... doakan la akak dapat bawak semua subjek ni n mohon result akak lebih gempak dari biasa...:)



R.A.Y.A .. :)

Assalamualaikum... hai semua...hik3..
ok.. sje nk mempoyokan diri ceritakan tentang raya keluarga akak tahun ni...
tahun ni keluarga akak sambut ramadan biase n sederhana aje seperti tahun2 sudah...
seperti biase dh 2 tahun akak terpaksela menyemakkan diri di dapur ketika sambutan syawal..almaklom kena masak mkanan hari raya kan... tp tu semua xpenting... ape yg penting akak heppy bile kaum keluarga seronok je makan masakan akak...
tahun ni keluarga akak masak ketupat, lodeh n ayam masak beriani je... biase la seperti tahun2 sebelum... kalau dulu ketika arwah mak akak ada, mesti die lebih sibuk kat dapur.. akak sekeluarga xmasak daging sebab nenek akak xmakan daging, jd cucu2 nye pn ikut serta la xmakan.. hik2...
ok.. after bermaafan, baru akak n adik beradik akak yang lain pergi ziarah kubur arwah mak n atok sebelah mak akak... pastu balik rumah...kita makan2 la kan... hik3...
pas makan wat ape ek?? tido laa... hahaha... eh tak la....,
pas makan mula la keluarga yg lain2 datang... tp akak n adik beradik akak bersiap nk ke johor bahru plak... nak pergi ziarah kubur arwah ayah n atok sebelah ayah plak...

mesti korang tertanye2 kan kenapa arwah mak n ayah akak tak sama tempat dikebumikan kan??
ok akak cerita ye... akak duduk dekat felda bukit aping timur... mak akak dikebumikan di kampung di felda sungai sayong. ayah akak plak dikebumikan di bukit alif , tampoi johor.... macam ni ceritanye, sebelum ayah akak meninggal die memang dah pesan kalau die xde, die nak dikebumikan dekat dengan arwah bapak die... so, bile ayah meninggal, kami setuju je la... lagipun ayah akak meninggal dekat hospital johor bahru.. di samping itu semua pakcik makcik cina akak mntak jugak ayah akak ditanam dekat dengan diorg yang di singapore.. senang katanye... bab kata cik ah mio "nanti sinang bila aunty nak p tengok apak, leh tengok ah chai juga"... ah chai tu nama ayah akak la sebelum masuk islam...ok.. abis cerita kisah ayah.. sekarang kisah mak akak plak.. mak akak meninggal di hospital kota tinggi.. mase mak akak meninggal akak adik berdik dah bingung... org blok suruh bwak lek aping, mkck pkck suruh bwk lek kampung... memang time tu akak tak leh pkir ape dah... bingung.. byangkan dh la tak berayah, pastu mak lak meninggal... jadi saat ketika itu, nenek akak pun ckap kebumi dekat kampung,.. kmi adik beradik pun terima je la.. macam tu la kisahnye...huhuhu..ok stop cte ni..kte smbung cte raya plak...nak gambar?? hik3... gambar semua pada sedara mara la...huhuhu

lepas p ziarah kubur ayah akak, akak pulang smula ke kampung... sedara mara semua dtg kan... layan2 smua... smpy la ptg.. ok.. malam plak akak ikt la pkcik mkcik akak pergi beraya umah sedara mara... begitu la suasana hari raya pertama akak bersama keluarga... raya kedua akak tak kemana.. terus balik rumah akak je...

kisah raya akak dengan kawan2 di lain entry plak k...hik3... ok la stop disini.... bye2... :)



Ramadhan pergi, Syawal kembali

Assalamualaikum semua... huhu
 ok arini akak xbanyak nak berkata2... sedar x sedar ramadhan semakin meninggalkan kita semua.. cepat juga masa berlalu kan... rasanye mcam belum sampai 20 ari kte berpuasa kan...

kawan2..disaat2 akhir ramadhan ini... marilah kita sama2 memperbanyakkan amalan di bulan yang mulia ini...ok...

ok kengkawan, di akhir kata akak nak minta ampun dan maaf kepada semua kengkawan andai kata sepanjang akak ber"blog"ing ni ada antara entry2 akak yang membuat kengkawan terasa hati, terhiris jantung... akak mintak maaf bebanyak.... semoga syawal kali ini lebih bermakna dari sebelum...
selamat menyambut hari raya aidilfitri, mohon maaf zahir dan batin dari akak aka NurulHuda Abd Aziz...



credit uncle google..:)

Akak sayang semua kengkawan akak...raya nanti jemput la datang rumah ye...:)



Keje Masa cuti :D

Hai3... salam ramadhan semua...sedar tak sedar ramadhan semakin meninggalkan kita...sudah banyak kah amalan kita untuk ramadhan kali ini??? semoga kita semua dibawah lindungan Dia yang maha kuasa... :)

ok...maaf... lama sudah tak update blog lapok saya ni...almaklom masa mencemburui kita disamping penyakit  "MIM ALIF LAM SIN" hehehehe...

firstly mulai arini dh xnk gne aku kau pe bagai..nak pkai kakak...yes..that name...dah terbiasa dengan gelaran kakak tu... kadang2 sampai tersasul pd anak buah...:p

berbalik pada tajuk entry kali ni... arini kakak nk cte ckit kje2 masa lapang akak time cuti semester ni... buat pengetahuan semua sepanjang cuti ni akak xde wat ape pon melainkan makan,tido,tgk movie n sewaktu dengan Nya... kadang tu akak keluar p shopping sikit2...almaklomlah raya dh dekat..:)

minggu ke-3 akak cuti, akak dapat offer part time job... yesss...part time ok...bukan full time... nak tau job ape?? ok akak cerita ye... pada satu malam sedang akak leka ber"muka buku".. tetiba akak dapat 1 mesej dari bekas cikgu akak dulu... pelik gak, xpenah2 cikgu mesej kan..hik3...

cerita bermula... cikgu akak mintak tolong akak watkan blog sekolah kerana bekas sekolah akak dulu berpeluang memasuki pertandingan sekolah lestari peringkat kebangsaan... so... disebabkan akak pun bukan ada keje pun kan.. akak pun terima la job tu setelah akak rasa akak mampu, disamping bantuan daripada kawan2 akak... akak pun start la buat blog tu...since blog tu kosong, skarang dah ada kemajuan sikit laa.... nasib baik just display je... hik3....

so, sekarang blog tu dah hampir 50% siap...tinggal nak masukkan bahan2 dan edit cara nak wat dengan blog tu sahaja...lpas tu selesai...huhuhu... akak ni bukan orang seni pun, just membantu je... almaklomla...demi sekolah tercinta... cewahhhh... hik3....

ok.. stop kat sini dulu... akak dah ngantok ni... sambung lain kali la ye.... korang kalau sudi, singgah2 la blog sekolah akak tu.... smk seri aman.. komen2 la ape yg korg nmpk..ok ke x ke ada penambahan ke... tapi jgn komen kat sne lak.. komen kt blog akak je... kang kantoi lak kang...hik3.....

ok...selamat malam,...assalamualaikum...:)



Impian kala Cuti

Hai semua... sory lama x update.. hik3... almaklom la orang busy la katakan... busyla sangat... ok, sebenarnya ape yang aku nak cerita arini ada lah benda yang aku nak sangat bei setelah sekian lama.... aku beli guna duit sendiri ok...:p... ok... firstly oven... korang tau x oven tu ape?? kalau xtau, xtau la aku nk cte cm ne.... ok.. kisah bermula mcm ni...suatu tengahari, sehari before puase, aku, abg aku n akk ipar aku pergi ke bandar nak cari mesin pengisar kering sebab aku nak wat rencah mee bandung... disebabkan dah lama xmasak mee bandung sendiri kan..huhuhu.. resepi turun temurun ok..  aku pun beli2, tiba2 ternampak oven yang sama dengan arwah mak aku pakai dulu... aku pun panggil abg aku...lebih kurang la macam kat bawah ni dialognye..

aku :: eh abglong, oven tu mcm mak punye dulu laa.... sengih2 wt muka xmalu.. 

abglong :: mana? owh... yg tuu
aku :: (hampa...:( )
akk ipar :: oven tu sma cm mak akk punye la....
aku :: yeke?? nak pinjam bole??nak wat kuih la
akk ipar :: oven tu mak akk guna.. kau nk guna bile...
aku :: bile mak akk xgune la...sengih2 lg..
abglong :: oven tu bpe ringgit??
aku :: rm56...hati dah bunga2 dh...
abglong :: bli yg karen bru rm100++... nanti la lain kali kite p bli...
aku :: yeayyy..

kami pun balik... tibe ari sabtu aritu, tengah aku sedap2 tido, abg aku kejut



abglong :: nak p klinik x?? mase ni aku demam..
aku :: taknak...mata terpejam
abglong :: nak bli oven x??
aku :: NAKKKK.....terus celik mata.. 


terus bangun, mandi2 siap2 smua... p kota... p klinik dlu...pastu bru bli oven... lastly, dpt gak aku oven walaupun tak la semahal mana n x la sebesar mana pun... ok la....rm125... aku tambah rm3 je... hek3...
sebenarnye aku pun xtau ape mimpi abg aku ni baik sgt atinye blikan aku oven... sebelum ni, susah gile nk dpt.. huhu... pe2 pun, masyeh abglong....hah.. nk tgk kupu2 aku?? jap ea...
ni la kupu2 saya....hik3....
dalam tu aku nga bkar ikan pais...hihihi... ok.. ni bru 1... ada 1 lg impian aku iaitu jubah.... yes jubah... since tahun lepas lagi aku nak sangat beli jubah, tapi xkesampaian... tahun ni, aku msti bli jgk... n finally aku dpt jugak bli...ok yg ni btul2 guna wet aku sendiri....hehehehe.... nak tengok jubahnye???


hik3.. ni la jubahnya... simple je kan... yes... i like simple... nak tau harganye... rm69 je... tu je yg mmpu... almaklum, saya belom bekerja.. :p... ok.. dah penat menaip.. jumpa di lain masa dengan update terbaru...ngeh3....:p



My Tompok

Assalamualaikum....
hye semua... hari ni aku nk wt en3 ni khas untuk kucing yang paling aku sayang... iaitu Tompok...kalau en3 sebelum ni aku ada cerita aku tak sabar nk balik rumah sebab aku rindu sangat2 pada mr.tompok aku.
so, arini aku dah sampai rumah, tapi malangnye...ketibaan aku dengan kesakitan sayangku itu. ye...biasenye bile aku balik aku panggil die, mesti die akan nyahut... tak kire la die dari mana pun... kadang tu die duduk atas bumbung, bile dengar je suara aku, terus turun g kat aku... tp arini aku pelik, aku panggil2 die xde nyahut... yang ada 3 ekor je lg...ibu,putih n kuning... tompok?? xde..
 aku angkat2 barang semua, tetibe aku nampak die melepek kt tempat makan die.. pelik.. bile die duk situ? npe die xbunyi.. aku dah pelik dh.. aku amek die, dukung smua, die senyap je xmeronta2.. biasenye die mesti meronta nk dilepaskan... tp kali ni tak.. aku ltk die kt bwh, die xleh diri dgn btul... die  terjatuh n jalan cam terkengkang... umpama minum arak gak nye.. jalan terhuyung hayang...menggigil2... aku dh risau dh.. aku bg die mkn n mnum susu, die cm dh ok la dr menggigil tp kaki die stil cm xleh jln...
 aku cek2 la kan, jap g, aku rse cm tulang die tersliuh ke cm tu laa...kt pggung ok, bkn kaki... silap2...aku gtau abg aku, die try urut smua...sme gak.. mmg tompok xde bnyi langsung... aku ltkkan die atas kerusi, bia die tdo... tp agknye die xbpe selesa, die terpusing2 n terjaga je...last2 ble die nk berak  buang air, die mnx aku trunkan...syu je suara die...aku trunkan...aku nk bia die buang air dlm blik air je..ye la dgn keadaan die cm tu kan, pastu die xnk...die meleset2 dkt aku... nk mnum air, aku bg.. pstu die terbaring kt atas alas kaki....
 aku pun bia la..sng die nk p buang air ke ape... tetiba angah ckp die nk kua...rupe2nye die xselesa nk buang air kt blik air.. aku pn bia die kua... smbil tu aku tggu la...jp g aku suluh2, die xde dh...
 tompok syg, mana kau pergi?? akak risau ni.....huishhh... tak pernah hanya kerana seekor kucing, aku menangis cm ni... sedih pkir ape yg die rase,..mcm ne keadaan die?mana die pergi malam2 cmni?? sedih n sayu sangat.... hope esok kau pulang la syg... andai kau ditakdirkan utk mati, jangan la mati tempat lain, aku tak mau.. aku nk kau mati disampingku... aku sayang mr.tompok......

maaf korang, en3 kali ni agk panjang n buat korang bosan membaca... ini sekadar luahan aku.... :)



Tamat 1 lagi

Assalamualaikum....hik3..


aku takde banyak nak gtau, just nk gtau finally paper yang aku rse agk membosankan tamat sudah petang td.. lega haish.. berharap lepas la subjek tu... amin..
now, tggal lagi 1 paper je lg utk ari ahad pg..lpas tu fly ke johor...yeayyyy...
nak lek johor...ngeeeeee....
rindu kat anak2 kt umah tu...especially mr.tompok....
nk kenal tak spe mr.tompok???jap eaaa


tadaa.....hehehe...encem x?? encem kan....ahhh...rindunyeeee...........................

k dh mencarut.. bye..:p



Panda oh Panda!!

hik3...hari ni agak lambat aku update...
ops silap...mksud aku time untuk 9hb taw...huhuh
sory..bkn xnk update, bnyk idea nk tulis,
tp...............................
memandangkan line internet kt sini tak mengizinkan, jadi lambat la aku update... :p
ok... berbalik pada cerita.. aku bukan nak cerita pasal panda ni taw

credit to uncle google

ok.. aku nk cte pasal mata aku yang dh jadi cm mata panda.. bayangkan la sepanjang musim final exam ni, aku menjadi org yang berlawanan dengan orang lain.. paham x?? ape die tak paham?? *sengal korang ni...
ok la aku cerita ea, maksud aku berlawanan tu bukan 100% berlawanan.. aish.. xbaik taw kalau yg tu ALLAH marah... waktu tido aku je berlawanan..hek3.. ok2..banyak lak aku bebel ye..
bab kata niena "malam jadi burung hantu,"
madi plak ckap "orang lain bgun pg, kau bru nk tdo"
ok, korang paham tak keyword kt sni?? Haishhh......maksud aku, malam aku berjaga sampai kul 4,5 pagi, biasenye pas subuh la bru aku tdo...pastu aku bgun cnfirm tengahri..kecuali la ari exam, takde la aku tdo lmbt cm ni.. aku tak tau la, penyakit ape aku ni.. aku lebih selesa study time ni, senang je nk msuk law study....hak3...
ok, aku dah mencarut2 ni, skrg aku nk smbung study aku smula....bubye...



Terima kasih kawan!!!

hey3... arini aku nk post khas wat my friend...hik3..
nk tau spe?? nama die niena ninot..

sb ape aku post ni utk die??
sebab die sudi masakkan aku mee goreng...
macam mee goreng arwah mak aku buat taw...
Sedappp.... *bangga la si nina tu..;p

terima kasih nina sebab masakkan aku mee goreng...
thanks sebb layan je kerenah aku ni...heee..
ni kalau nina bace ni...cnfirm kembang semangkuk...hahaha.....;p
next time aku mskkn utk kau plak ea...kali ni cnfirm xmsin lg...hahahahah...


ok...stop kt sni...mau start study utk next paper rabu ni...web technology...:)
tido je la pas ni....hahhaaha..:p



mungkin done??

Assalamualaikum...hik3..
ok seperti yg djanjikan aku akn edit smula blog ni ari jumaat kan??
so skunk aku dh edit dh..
dh bertukar wajah lg dh...dr pink jd purple..:p

ok skrg dh kul 5 pg ari sabtu..
so...aku nk tdo...bye..:p



Stop editing!!

ok...cukup2lah aku mengedit natang ni..
now tutup smua...sebab time to study..
sok ad exam wei...aigooooo...
ok..aku smbung edit ari jumaat nanti ye...:p



Hapuskan egomu, Bangkitkan semangatmu

Assalamualaikum....hye all.. aku tak tau nk bebel ape sebenarnye... tp nk jgk update blog...hek3... banyak perkara aku nk kongsi kt sni..

 1. aku nk tanya kengkawan yang mengenali aku...aku ni ego ke??
 2. aku banyak ckap ke??
 3. matured x aku??

 hah...soalan2 ni slalu bermain kat minda aku..kadangkala aku rase macam pelik lak..kenapa aku pkir cm ni?? ye...setiap manusia punya ego, tak kira sama ada tinggi mahupun rendah... kawan2 ku..aku mohon maaf andai aku terlalu ego dalam persahabatan kita...aku terlalu banyak cakap dengan korang.. mungkin usia aku dh 22 tapi aku berperangai kanak2 lagi...biasela...xsedar diri...

hahhahaa disini aku nk bgtau korang..aku hepi berkawan ngan korang... korang pembangkit semangat aku..tanpa korang aku rse aku lost... terlalu banyak dugaan yang aku terima.. ye la korang sendiri tau kan, aku telah kehilangan kedua2 orang tempat ku bergantung.. semangat ku hilang bersama mereka... buat pengetahuan korang, aku pembangkit semangat adik beradik ku yang lain.. kalau aku xsemangat, macam mana dengan mereka?? kadangkala aku terlalu ego, tapi bukan kerana aku tidak boleh ditegur, tetapi sebenarnye teguran itu membuat aku semangat..memang aku tak tunjuk kerana aku masih lg membangkitkan semangat yang hilang...

 lastly, thanks to all my friends yg sudi jd kawan aku dr aku sekolah smpyla ke zaman u... yang sedia memahami n menerima aku ape adanye.. tanpa korang, mungkin jiwaku kosong... thanks kawan... i love u.... :)

 *Ini hanya iklan semata n terluah dari hatiku sendiri...:)*



Fail lagi!! :D

Halloo2....
aku nk gtau sesungguhnye aku masih lagi fail dalam mengedit dan mencantikkan blog ni..hahaha
biase la...tp aku rse blog aku kni lbh nmpk tersusun berbanding lpas...
crowded sgt.....hahaha..
ini semua kerana niena ninot... sangat jeles bile die sudah pandai mengedit...
beliau telah memperkenalkan blog adik lisa kite ni....mmg terbaikk la dik tutorial adk...:)

sebenarnye edit mengedit ni terpulang pd kte...saya ingin bercinta dengan css....belaja tp xreti mengapply...tu la aku....hahaha

ok la...nk stop smua....start study la plak..
final weyh khamis ni...xml programming plak....:p

sesungguhnye saya mmg xsedar diri..:p



Waktu-waktu yang mem"busy"kan

halloooo....Assalamualaikum...
ok..xnk cte bnyk...skrg dh tbe mggu2 yg membusykan...
tggal 2 mggu je lg utk lecture..
dlm 2 mggu ni jgk la bnyk kje kne wat..
bia aku cte satu2 ea..

minggu ni (11-15 jun 2012)
Isnin - Test 2 praktikal network programming
Sselasa - Test Reading & Listening Korea
Rabu - Test 2 Network security
Khamis - Siapkan projek advance netsentrik..
Jumaat - Present Projek Advance Netsentrik

minggu akhir (18-22 jun 2012)
Isnin - Present Projek XML programming
Selasa - Present Projek Web Technology & Test speaking korea & submit final video korea
              submit final report research BEL
Rabu - Present Projek Network Programming


ok...setakat ni, ni je yg dh cnfirm...ad bnyk lg x cnfirm..
cntohnye :-

  1. Test 2 XML programming  
  2. Test 2 Web Technology
  3. Test 2 Advanced Netsentrik
  4. Present Projek Network security
  5. Skill based exam advanced netsentrik..
ok banyak gila kan?? tu la akibatnye banyak sangat cuti sem ni..huhuhu..
xtau la ape jd result aku sem ni..huhuhu...harap2 smua lulus...amin..
ok...selamat malam

-fazhud-



Ke"Busy"an yang melanda

Hello...Assalamualaikum....hik3...
ok...sory x update blog lapuk ni..
almaklom la skunk ni kan dh pertengahan semester...
so i have a lot of work that i have to doing...
wahh....skeaping (speaking) laaa.....dahsyat...

ok...biala aku cerita ckit2 ea...
sekarang ni aku dah semester 4...so??
tak tau la nk cakap macam ne..
sem ni aku amek 7 subjek....
and fyi almost the subjek are programming,..
owh....fening kepala..

bia aku listkan subjek2 aku ea..
1.CSC570 - XML programming
2.ITT510 - Advanced Netcentric
3.ITT440 - Network Programming
4.ITT544 - Web Technology
5.BEL442 - Reading and research
6.BKR451 - Third Language II (Korean)
7.ITT450 - Network Security

huh....semua membaca dan programming....tp drpd 7 subjek ni, 4 je yang ad final..yg lain smua coursework semata2...owh..that's y aku ckp aku sgt2 bz...sb bnyk projek yang perlu dibuat...
so xsempat nk update blog..tp fb sempat je...:p

 ok laa.....i have to go...papai...

With Love, Fazhud



ada ke xdak kelas ni??

hahahaha....first time aku update blog dlam kelas...hik3..
now kelas dedy aka prof.adnan...tp plek bin ajaib...xpernah prof lambat masuk klas cm arini...
dengan ketidakhadiran ramai kwn2 sekelas...
huhuhu..terbaikk kan...rajin nye aku p klass...:p
haishhh..prof...ada kelas ke x ni????



Kenangan itu sangat menakjubkan!!

hai beb...hehehe....makin rjin lak aku update blog aku ni sjk bbrapa ari ni...hik3
ok la...mlas nk celoteh panjang...arini aku nk cte pasal kenangan mse sekolah dlu..
yess....kalau diingat smula, zaman sekolah mmg seronok...hik3...
mse nk amek SPM dlu...biasela kan stiap sbjek teknikal msti ada kje khusus kan??
yesss...cm tu la gak aku n kwn2 klas aku...heheh...dlu aku amek sains kejuruteraan k..bkn sains tulen..
rmi kwn2 u aku ingt aku ingt aku amek sains tulen...hakikatnye tidak sama sekali..
ku akui pernah menangis depan GPK1 bile permohonan aku nk amek Biologi dtolak kerana, aku sesuai ngan ape yg dtentukan oleh pihak sekolah..owh malunye....:p

ok malas nk mukadimah panjang2...kte teruskan ape yang aku nk cte k...mse SPM dlu, projek TEKNOLOGI KEJURUTERAAN aku n kwan2 adalah wat pondok belajar....

see?? ni la pondok yang ktorg wat...jangan salah paham k...gmbr ni ktorg amek thun pas mse dtg melawat sek tercinta...hik3... ok law korg xcye gak..korang tgk la gmbr2 proses ktorg wt pondok ni...ktorg wt sndri k..




































aku cakap korang tak cye....tgk sampai time ujan pn ktorg wat jgk taw...huhuhu......kadang2 tu ada gak cikgu2 lain tolong...hehehe....tp tolong tgk n kacau laa...hehehe.. actually ktorg first batch yang wat prjek bsar cm ni...b4 ktorg dorg wt individu n group kcik je...pic2 ni aku amek dr blog TEKNOLOGI KEJURUTERAAN sekolah aku yang di handle oleh cikgu aku iaitu cikgu nizam..hehe..terbaikk la cikgu..masyehh...maaf, amek tanpa kebenaran..:)
to all my friends,  miss u guys... ble nk wt reunion?? tahun genap 5 tahun taw seperti yg kte jnjikan nk wt reunion...:)



Cita-cita yang diimpikan...

hello...ari ni aku nk cte soal cite2 aku.....
hehee...dulu mse sekolah selalu cikgu tanya
"bile besar nanti nak jadi ape??"
ok time tu msing2 sibuk nak jadi polis,doktor,cikgu,tentera...mcm2 la....
sebab time tu pkrjaan2 tu je kte knal kan??btul x??hehehe

bile msuk sek menengah, dh bsr ckit...pngetahuan pn dh luas ckit tntg pkrjaan ni...
so law ada cikgu tnye nk jadi ape dh besar,
mse tu laa msing2 ckp pkerjaan lbih spesifik..
nk jd arkitek, enginneer, doktor bedah, cikgu math...

hah mcm tu la strusnye... ble umur mkin meningkat, pengetahuan semakin bnyk, smakin kte terfikir nk jd mcm2 kan?? 

ok pnjg mukadimah aku....cita2 aku???
actually mse sek dulu aku berangan nk jd ckgu math..sebb time tu aku mmg mnat gle math...
mmg kalau bleh nk blaja bdg mathematic je....huhuhu..
aku mmg xske bdg2 membace ni..cm sejarah,geografi...leh wt aku tdo kalau study subjek2 tu...hehehe...

bile aku msuk diploma, aku amek sains komputer....mmg sjk azali aku mmg xleh lari dgn sains n math.. 
dh sebati dh...heheh...tp diploma xsme cm sek...
kt u, aku blaja programming komputer n math...
tp time ni aku mmg dh berbelah bg dh..akibat frust xdpt mktab pas spm dlu,aku tkr cita2 aku..
nk tau ape die?? aku nk jd programmer...hehee....

after that, aku smbg degree...ble degree ni lbih spesifik kan?? ok..aku amek pengkomputeran netsentrik...ape tu?? time ni aku dh xdak math2 bagai ni....aku amek more pd network n web... skrg cita2 aku bertukar lagi..
aku nk jd web developer or network analysis...huhuhu..

TAPI, sbnrnye aku xkisah pn jd ape...kalau leh aku nk aku leh wat smua kje...yg penting hati kita..
xguna law kite kje, tp hati kita xikhlas untuk wat smua tu...btul x??
jadi kje perlukan keikhlasan bru la kte xrse kte terpakse wat smua tu...hehehe...

aku bersyukur kerana DIA memberi peluang kepadaku untuk menimba ilmu dan DIA sntiasa bersama hamba2nya sewaktu susah dan senang... so...after grad degree nanti, aku terime je mne2 kje yang aku dapat...yang penting aku minat untuk wat smua tu...

ok...jmpe lagi nanti...SMILE!! :)



saya dah grad diploma...wee~~

hai3.....hehehe...sbnrnye cte ni dh lapuk dh...huhuhu...
sje je nk gtau yang aku dh grad diploma...yeehaa..
pada 23 oktober 2011 yg lpas, aku n kwn2 aku yg len konvo kt uitm shah alam...
hehehe....
see??? hah...ckp xcye...aku dh knvo laa.....heheheh...
tgk btul2...hehee...
actually ni pic formal...pic konvo aku ngn kwn2 aku, ad...tp xedit lg...hehehe....mlu lakk..
yahoo.....diploma dh dpt....skunk tmpu untuk dptkan ijazah lak..

haishh...kadang2 aku xsgka yg aku dh di tahap degree....
dlu mse sek slalu terpkir mampukah aku blajar tggi2??
blaja bnda yg mmg aku xtau pe2... 0...
now?? mcm2 aku blaja...hehehe...
thanks ALLAH give me chance to continue my study untill now...amin..
semoga aku beroleh kejayaan untuk arwah ibu dan bapaku...:)



Mereka yang aku sayang

Assalamualaikum semua..hai kawan2 ku...

firstly, i'm so sorry coz lame dh x update blog burukku..
almklom masa mencemburui diriku...hehehe..
ok arini aku nk cte pasal orang2 yang aku sayang...hehehe
firstly orang yang aku syang mestila family aku kan....itu WAJIB...hehehe
second...kwan2 aku...siapa??
ok aku nk cte ckit...mula dengan my bestfriend...yg berlima tu...
MUHAMMAD RAHMAT, MUHAMMAD KHAIRULNIZAM,SITI SOLEHA n YUSNITA..

so...npe diorang ek?ok aku ctekan tentang dorang sorang2 k..
first :: along aka rahmat
  • baik,peramah,suka wat org ketawa,ambil berat,agk pndiam, rapat since form 5...hehehehe, plg xbleh bla die ni kuat bekerja...kalah menteri...hahaah
second :: ucu aka ejam
  • baik,peramah terlbih, ske wt lawak,gile2, ambil berat gak, rapat since form4...huhuhu..plg xleh bla, ble die cte,kmi sush nk cye kcuali rahmat...hahaha
third :: yus aka ude..(suke ati je aku bg nme...:p)
  • baik,pendgar yg baik,kwn yg baik,ske ketawa,ambil berat,ske bce nvel mcm aku...haha...rapat since darjah 5......(lme tuu!!)..plg xleh bla, ble kne dcrite mudah je percaya,wlupn grau je ponnn...hahahah

    forth :: eha aka andak..(ni sesuke aku je bg..:p)
  • baik,peramah,ske wt lawak,pendengar yg baik, ske ketawa,ambil berat,....rapat since form 2...hehehe...plg xleh blaa, ske ketawa xkire mse..wlupn kekadang aku xwt lwak pn...hahaha
ok...hah...ni sorg lagi...heheh
hehehehe...ni adik saya....nme die NORAZLINA... cmel kan?? nk ngurat... no way....xleh...hehehe... aku sayang die ni..xtau la npe...dlm rmi2 adk angkt die plg aku syg...yg len syg  jgk k...hehehe.... adik aku ni lemah lembut orangnye...xcam akk die...hehehe...sayang adikk laaa...

ok...next, my university friends.firstly aku sayang kt sorang makcik ni...heheh
ni die...NORAIN aka MAKCIK aka OYANG...hahaha...die mmg baikk....selalu kne buli n buli orang je...keh3...hah?? npe die?? sebab die ni baik,pemalu(sangat2 la kan...hahah),memahami,pendengar yg baik,pemberi motivasi yang dahsyat...hahah..that y  aku sayang die....hehehehe...kn makcikk..=D

next?? ok..sat...
Tadaaa....heheheeh....ni ANINA...kawan baik saya..hehehe...sme cm norain...spesen je...cme nina ni die lg bnyk ckp...trademark die slalu aku kne DIAM R KAU!! hah amek kau...skli kne...hehehe..... die ni cm mak sy dh...kaki bebel...hik3...

ok lagi??
hik3...budak kecik ni...hahaha....kecik bkn sebarang kecik...hehee...nme die MADIHAH... jgn ngurat die dh berpunya...huhuhuhu.... madi ni aku rapat since msuk degree ni la...dlu mse diploma xrpat even 1 kelas sebb die sktor len kot...hehe..xmcm ain n nina...sme sktor...madi ni kje die ske kcu aku tdoo...hahah..pntang aku tdo xbgun2, mula la die nk cbit sgala bagai...hik3... law kua tu slalu salah arah...parah die ni law kua nek bas sorg2...akn sesat t....hehehehe.... plg aku ske ble die ckp air die tu syusyu(susu)...hahah...cmel kn??cm dak kecikk..:p

ok asyik pompuan je...laki lak...

hah...ni bukan budak k...umur dh nk 30 dh...huhuhu...die abg angkat saya...kenal since mse sem 1 diploma lg...die ni kwn abg spupu sy...hehehe.... nme die??TARMIZI...mizi ni baik laa..amek brt, kdg2 over ckit...hahah....tp 1 plg sy ske,die sgt tke cre tntg pmakaian...mmg law spe yg kai bju xckup kain tu, habis dkutuknye...huhuhu.... tp kdg2 die ni mnyakitkan ati gak...hahah...jgn mrh haaa..

next??
err....i think korg knal kot  die ni...huhuhhu...ape??boyfriend?? owh tidak lagi....now die ex-boyfriend ku...hatinye telah termiliki oleh insan lebih bertuah dr sy...hhuhuhu... npe die?? hey...xsmstinye ex-boy xleh jd bestfriend k.... now die tlh ku anggp sbgai bestfriend aku... aku syg die as my friend k..not more than that... sbb pe??die ni over la ckit amek berat hal aku..ble aku mls study, mula la die membebel.... pastu die ni gile2 orgnye...opss...lpe nk gtau nme..nme die FAZLI...huhuhu....so...aku slesa la bkwn ngn die yg sengal + sewel...hahahah


n last but not least, KAK FIZA...xde gmbr jgk..hehe...sbb xamek laa...even aku bru knl die, tp die sgt bek n memahami....akk yg baikkk...i like....sme cm abg amim...ske bg nsihat...hehehe...

ok...actually, bnyk sebab npe aku syg dorg ni smua, tp xsmua kte leh kgsikan bersama kan?? so, ni je la aku nk gtau...hehehe... kpada kawan2 ku yg lain, bkn aku xsayang korang, aku syg cme mereka special ckit...hehehe...

ok la jumpa dilain masa....i will update again k....mmmuuuaaahhh...love u all...





Apa jadi Pada Aku??

even dh lama blog aku ni terbiar lapuk ditelan zaman, tapi aku still akn update..
sebab ape??sebab dia aku yg punya...hahaha...ske ati aku la nk update ke x..keh3..




ok..aku nk mle dr mana ek..hmm..
hah..mula dr blaja la kn...secara keseluruhannya aku belaja ok je..Alhamdulillah...wlupn agk klam kabut mse mula2 msuk...mmg xphm pe pn..la ni, dh ok dh...huhu..Alhamdulillah sasaran aku tercapai la..wlupn mhrap dekan...tp dpat 3 keats jadi la...bersyukur...huhu....


sekarang aku nga cuti sem...[dh nk abs ponnn...:)] sepanjang cuti sem ni aku kje..nk tau kje kt ne?? kje kt tmpt lma la ape lg...huhu..org perlukan perkhidmatan kita, kita terima je laa...jnji msyukk... tpi kali ni aku bukan wt 1 kje je..aku wat sale n pameran kat lua..aku jgk jd kerani...aku jgk jd pereka blog syarikat..page fb syarikat...pokoknye semua aku.... nasib baik la ada eha yang membantu...kalau tidak?? ontah la...huhu...
now eha nk nek cti sem...so tggal la aku sensorg..tp seb bek la after eha xde la aku wt sale n pameran kt lua lg..kje aku dok kdai jee...hehhehehe...


aku tak kisah pon wat semua tu, aku hanya membantu mana yang aku mampu je...hehehe...
arini ari terakhir aku kje....sok aku dh xkje dh..sedih sbnrnye...law leh xnk blaja..tp bab kata bos aku " Kau belaja betol2..abis belaja tolong Abang, majukan diri kau tu dulu.." ok..aku belaja lg..heheh..
sayang bos...!!!