Rindu

setelah hampir 3 ari aku x msej die langsung...


tiba2 arini aku rindukan die..kenapa??

kenapa disaat aku dh lupakan die,aku msti merindui die?
dh hampir 6 bulan aku ngn die berpisah secara rasminye...tapi 

kenapa aku still xleh lupakan die??
adakah benar kata orang jika kita sukar melupakan insan yang kita penah sayang


dia merupakan jodoh kita??

kalau ye??mana buktinye die adalah jodohku??
Ya Allah...ku mohon petunjukMu....

mmg aku rindu die sesangat....memang aku msih rase die jdohku tapi
aku xtau la...aku kecewa sgt ngn sikap die..tapi napa aku still tggu die??
kenapa aku percaya kata2 dia yang mengatakan die masih tggu aku??
KENAPA????



Jadual Harianku....

huhuu...bnyk idea...tp aku nk cte pasal ni dlu...hahaha..sejak pemergian arwah mak pada 13 jun 2009...
hah..aku dh ada table baru...kalau dulu...


8.30@10.30pg :: baru bangun tido..[tgk keadaan la...]hahaha
11.00pg :: basuh muka,gosok gigi,sarapan...hehehehe
12.30tgh :: mandi..ngadap tv...ngadap laptop...
5.00ptg :: kacau arwah mak kt blkg umah...keh2...
7.00mlm :: mandi,tgk tv..semua la...men laptop...
1.00 @ 2.00pg :: tdo...


tapi ni semua keje aku dlu2 time cuti sem...sekang jadual aku dah brubah..


7.30 @ 10.00 pg  :: msti bangun tdo....[tgk ble mata aku nk celik..]..keh3...
10.30pg :: basuh muka,gsok gg..g kdai cari lauk...(kadang2 time ni pn lauk xde lg...haish...)
11.00 pg :: balik rumah....masak..kemas umah..basuh pinggan,basuh kain..[sampai siap la semua keje..]
1.00@2.00 ptg :: bru siap semua keje..mandi...hahaha
3.00 ptg :: main2 ngn kucing,ngadap laptop...
5.00ptg :: tdo terbongkang...hahahahahaahahahahahahahahaah
6.30ptg :: mandi..ngadap tv...
8.00 mlm :: ngadap tv or laptop..
1.00@2.00 pg :: tdo la wei...


hah..tgk beza kan..jadual aku skunk ngn dlu..len ckit..law dlu aku xwt kje..skunk semua kje umah aku yg wt sorg2.....almklomla sorg je pompuan kan..so terime je la kje2 ni...huuhuhu
tp kdg2 aku bngung...sebb..ble bgun je msti aku pkir..arini nk msk ape ekk??hahahaa



Hati

Disaat kau mulai menyayangi seseorang,
kau akan dilukai...


Disaat kau mulai mencintai seseorang,
Kau terus-terusan dilukai..


Bila kau merasa kecewa,
Kau pasrah dan redha dengan KetentuanNya


Bila kau diberi harapan,
kau mulai berbunga riang..


Sabar la hati..
kau seorang yang kuat...
yang mampu menghadapi setiap ujian dariNya..


HATI...kau seorang yang tabah..
kau kuat hadapi semua ujian dariNya.
kau yakin dengan kekuatan diri kau sendiri.....

YA ALLAH...SEMOGA AKU KUAT SEPERTI MANA KUATNYA HATIKU...AMINN



Jodoh - Jangan Mencari Terlalu Sempurna

Jika kamu memancing ikan.... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu.... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.... Karena ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

 Begitulah juga .........  Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang... Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya.... Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja.... Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu....  

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu.... Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....  Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....

 Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya.... Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa.... Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.  Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....  

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain.. Terlalu ingin mengejar kelezatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.  

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain. Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang ain Kamu juga yang akan MENYESAL....



Jika seorang wanita menangis di hadapanmu

Jika seorang wanita menangis di hadapanmu,
Itu bererti dia tak dapat menahannya lagi.

Jika kamu memegang tangannya saat dia menangis,
Dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu.

Jika kamu membiarkannya pergi,
Dia tidak akan pernah kembali lagi menjadi dirinya yang dulu.
Selamanya….

Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah,
Kecuali di depan orang yang amat dia sayangi.
Dia menjadi lemah.

Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah,
Hanya jika dia sangat menyayangimu,
Dia akan menurunkan rasa egonya.

Lelaki, jika seorang wanita pernah menangis keranamu,
Tolong pegang tangannya dengan pengertian.

Dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu.

Lelaki, jika seorang wanita menangis keranamu.
Tolong jangan mensia-siakannya.

Mungkin kerana keputusanmu, kau merosak kehidupannya.

Saat dia menangis di depanmu,
Saat dia menangis keranamu,

Lihatlah matanya….

Dapatkah kau lihat dan rasakan sakit yang dirasakannya?

Fikirkan….

Wanita mana lagikah yang akan menangis
dengan murni, penuh rasa sayang,
Di depanmu dan keranamu……

Dia menangis bukan kerana dia lemah
Dia menangis bukan kerana dia menginginkan simpati atau rasa kasihan

Dia menangis,
Kerana menangis dengan diam-diam tidaklah memungkinkan lagi.

Lelaki

Fikirkanlah tentang hal itu

Jika seorang wanita menangisi hatinya untukmu,
Dan semuanya kerana dirimu.

Inilah waktunya untuk melihat apa yang telah

Hanya kau yang tahu jawapannya….

Pertimbangkanlah

Kerana suatu hari nanti

Mungkin akan terlambat untuk menyesal,
Mungkin akan terlambat untuk mengatakan ‘MAAF’!!

~ Nota Cinta

khas untuk si die..supaya die tahu aku pernah menangis ketika bertemunye bukan kerana mohon simpati tetapi 
kerana cinta didalam hati ini....



Sedih...

Sory friend ari ni aku xdapat nk crite tntang ape yg aku nk bgtau korang semua...
arini aku dlm keadaan yang sgt tertekan...
ye..tension...sebb ape??
sukar untuk aku menyatakan...aku ego ke kwn2??
aku sudah cukup menurunkan ego ku hanya untuk die...tp die??xde perassan..
aku pelik...kalau kau xnak pd aku lg kenapa kau beri aku hrpn???ko ttp tggu aku la...ape la itu la ini la...
$%&* la wei...law btul ko tggu aku,ko xwat aku cm ni....
ni ko cri aku ble ko snyi,bosan n de problem...time ko senang xde problem..aku ni cm sampah ko wat..
hello..cm ni ke cra ko tggu aku??aku tau la mak  ko nk ko cri yg dh bkerja..aku sedar aku xkeje lg..ok finee
so..len kli xpyh nk bg harapan pd aku kalau kau sendiri xsggup nk hadapinye...
aku benci ko..aku benci ko sesangat..memang aku msh rse ko jdoh aku...tp mlai sekarg.aku akn lpeka sebb tu yg ko nk kn??ok fine...skrg ko rmi kwn pompuan,leh r ko nk blagak...
jgn bjet hot la ko...cm ko hnsem sgt...poorrahh...benci aku.........
mmg ko n aku xleh bersame..aku xtahan ngn sikap ko yang mcm %*^$@ semua org ko nk bg hrapan..
lantak ko la...jgn 1 ari nanti ko nyesal dh ler...sekrg ko dh wt aku cm ni..xpe..
aku maafkan ko...tp akn dtg untuk terime ko smula dlm hidup aku..xmgkin la wei..
now aku bersyukur...aku tau perangai sebenar ko yang xtetap hati cm ni..seb bek la aku xkwen ngn ko..
law aku kwen ngn ko gak nye..sebulan dh cerai dh..sebb ape???sebb ko dh jth hati pd org lain...so skrg..aku xnk ckp pe2 lg pd ko.....leave me alone...ko ckp ko ikt je khndak aku kn??so now jgn cri aku lg..tu je...
sia2 je la wei pengorbanan aku pd ko slama ni..lgsg xdhrgai.. thankz a lot friend..i will remember what u have done to me...



Pengalaman presentation

hah dh cte bab praktikal...cte pasal presentation projek la plak kan...huhuhu
aku abis praktikal 22.4.2011...aku present projek kt segamat  tercinta 28.4.2011...
aku grak p segamat dengan menumpang pacuan 4 roda milik mr.panjang pada 26.4.2011..
aishh msti korg pnink bnyk sgt tarikh kan??hak3...sje je..supaya aku ingt tarikh2 bersejarah ni...heee~~



ok..malas nk intro pnjg berjela..tarikh yg dtggu 28.4.2011 pn tba..mmg serius aku ckp ko mlm 27 tu aku xtdo pn sbb projek aku ada problem ckit....supervisor aku ckp xrelevan wat utk 2 org....LASTMINIT ok ckp cm tu...x ke ktorg huru-hara...actually aku sme projek ngn nina..bliau suruh kmi tmbh search n report...
huh cm ape aku mlm tu cri coding..yg nina cbe create projek len wt backup...aishh...kesian pada kak sue  nk dating pn xdpt asyik kne kaco je ngn ktorg...hahaha..sory kak....:)..


pg 28 dlm 8.30pg..aku n nina n yg len nk present aritu pn g la kt makmal utk prsent ni..excited..even aku cme dpt search je...tp hmpeh..aku p wt search baki...mane la leh..x sesuai lgsg..hee~~..eh2 lpe nk gtau korg nme projek aku inventory system...ngee~~..so start present ngn mr.panjang...awl2 lg dh kne tembak...fuhhh...seram sejuk aku...then turn aku n ninot.....problem lak...projentor xdetect la...mcm2 hal...present kt panel je xpyh papr kt depan..huh...kena tembak soal objektive plak...peh kan...present sstem..hmm..bab len ok..everything ok...tang search tu.....panel 2="itu je search yg awk leh wt??itu je??lw gtu sy pn leh wt.....awk wt 2 org taw....xkn wt cm tu je???" peh mse tu dlm ati aku ni..mcm2 dh aku rse..nk nangis pn ada...panel 1 rileks je...hello cik panel...awk tu dh smpy master sy ni level diploma...DIPLOMA....lgpn sy blaja wt sstem cm ni smua mse practical...otak sy bkn komputer...then kptusan diambil...REPRESENT smula 3.5.2011..


aku terime je sbb dh mmg tau kne present smula pnye...aishh....then sokknye aku mnx norot anta aku,nina n ely lek umah mkcik aku...huhu...disebbkan kne present smula...aku wt lmbt r..aku start wt ari ahad mlm..hee..terbaikk kn??ahd mlm dpt wt search..isnin mlm dpt kuakan report..tp cokia pne report la..hak3..
sok pg2 bgun siap2 ni..dh cm duk asrama..kne ikt turn mndi...almklom 5 org kot dok umh mkck aku...thanks maklong mskkan sarapan n wt air nesscafe pg tu...tau2 je kmi ngntok....hee~~smpy kt u dlm kul 8.30..tbe2 puan kol...present ptg ye..sy ad meeting pg ni..peh...law tau awl2 leh aku bgun lmbt beb..hak3.......
pe leh wt..ktorg p library wt kli terakhir..lepak sne jp..then p mkn kt MB...ptg tu ktorg present ngn KP je k..
Alhamdulillah..siap gelak ketawa lg beb time present...hee~~...so slesaila prsentation kmi tu..pas prsent p pekena cendol dpn nirwana dlu...bru grk balik umah...hee~~~
time mkn kt MB...zue,jue n wawa pn join skli...heee


ok..dengan hati gembira mau pulang ke rumah masing2...

lihat...semuanye ceria je...tandanye..kami dh MERDEKA...hahahah

ok dh....xde gmba lg....aku ingt nk mskkan sstem aku tp xpyh la...heehee...ok...aku pn dh penat brceloteh dr td...so korg pn msti pnt kn bce en3 ni??hahaha...almklom pengalaman tu...hee...
jumpe dilain en3...:)



Praktikal oh praktikal~~~

Sblm ni aku ada cte kn aku sedang menjalani latihan praktikal??btul x??hahaha...
ok...skrg bkn sedang tapi dh tamat pn k...tanggal 22 april 2011 merupakan ari terakhir aku menjalani latihan praktikal kat KEJORA..huhuhu...

terlalu banyak pengalaman aku dapat..macm2 la...staff2 kt ctu????smua nye baik..sangat2 baik...wa tabik la sme dorg..hahahah..ok...actually spnjg practical aku bnyak gak la blaja mcm2 dr dorang semua...hmm..bile abis prac ni aku rse rindu plak kt dorg..mse lom abis tu xnyabor2 nk abis...ni dh abis rindu lak...heehe..kt bwh ni gmbr2 kenangan la ngn dorang...



ok ni semua staf2 TM...bkn telekom malaysia tapi Teknologi Maklumat...since ktorg lg sehari nk abis...amek la gmbr kenangan ni..hehehe....
Diri dr kiri : abg fendi(pem.am pej),yazmin(praktikal),En.Superto(Pem.tdbir(p/o)),Fahmi(juruteknik),Hj.Matriffin(pengurus tm),ayadi(praktikal),abg man(pen.peg@penyelia aku).
Duduk dr kiri : kak zue(juruteknik),kak katy(Juruteknik),aku,ninot,kak mas(praktikal),kak sue(pen.peg).
xde dlm gmbr : kak azni(peg tm),kak norish(pen.peg),abg is(juruteknik[pndh bndr tggara])

aksi bebas dorg..huhu...SPONTAN
hah ni kt tmpt ktorg melepak...tmpt dak praktikal...kak katy n kak sue mmg suke lpak ngn ktorg kt sni..huhuhh..tgk r tu si tudung hijau..knon cumell la..hahahaha


berplesing kt keta baru..JMU3379...agknye la no nye...kakak sue pnye keta...sblm ni Gen2..la ni..pesona..huhuhu

hah ni smua time abis kje la ni...dsbbkn kak katy n kak sue xde di ari terakhir ktorg..so terpksela amek gmbr time ni..huhuhl..law x lg bnyk



ok...cmell kan smuanye???
ktorg ber-4 mmg rapat..p mkn sme2,p ngulor sme2,p kota time kje pn sme2...
biasenye ktorg ngn kakak sue je..kakak katy bz ckit...almklom juruteknik la katakan...
semua org pggil...heheeehe



IID (sambungan)

ok..cm yg aku crite kt en3 yg lpas pnye lpas pnye lpas....aku pn xtau ble pnye zaman...huhuh
actually aku dh kre crite semua la kan tntg IID ni..cme kali ni aku nk mskkan gmbr2 mse pertandingn tu la...

ok...ni smua pserta IID utk wkil klas aku..ni bkn smua skali 1 kump ea...ktorg bg lg kpd 4 kump..huhuhu
yang encik Zafis pegang tu award group die menang..diorg dpt pingat emas...huhuhu
mgkin korang xtau/dh tau ahli2 group msing2 kn??ok aku cte....group I-QUEST(zafis(l),na,elly),CMS(wani,ima,madi),EASY(fifi,farhin,anis,) n last ITEM ORGANISER(huda,nina,ain)..hahaha..nme group aku pnjg ckit,ape leh wt xleh nk sgkat lg dh..huhuu...nme2 group ni smpena nme projek ktorg...I-QUEST wt sstem cm FAQ utk asrama kt uitm tu.. EASY plak sstem permohonan sticker elektrik,CMS (Sstem dftr kelab KO) n group aku??wt system utk lecturer smpn smua soalan2 test n kuiz dlm 1 tmpt...sng nk tau mne yg dh gne ngn x...huhu
hah..law nk tau ni smua puteri2 CSD5S2...ada sorg xde...Aklima..mne ntah mkcik tu time ktorg bergmbar...huhuhu


sekitar pertandingan...naik penat gak la...dh la bulan pose mase ni..setiap pengunjung yg lalu msti kne terangkan ape yg kte wt smua la..kering tekak aku time ni..tu yg smpy demam2 tu...
actually time ni mmg pnt ckit...bnyk program kot...uhuhu..ngn test melambak2..



ok..ni smua ahli group aku...korg jgn slh phm...yg aku pgang tu bkn cek ea..tp pengesahan pertandingan...kire juri yg dtg t akn bg sticker ktorg tmpal lakt tmpt dsediakan..huhu

see..aksi zafis menerangkan projek I-QUEST pd tetamu kehormat..huhuhuhu

ok tu je la gmbr2 yg aku rse perlu diupload..nk upload smua..bnyk gile kot...ok...settle bab IID...complete..
puas la yg pntg even group aku dpt pingat perak je...actually aku nk mskkan cntoh2 sijil n pingat yg ktorg dpt..tp ntah mne ntah picnye..aku xjmpe..hak3.....
k la smbg en3 len plak...:)



cerita bermula...

ok..sblm aku post cte2 aku slme 2 thun keblkgn ni...

aku nk wt intro dulu..almklom la senang ckit..t korang xde la tertanye2 kan...hahaha
aku akn cte pasal IID..hah..dlu xmsk gmbr kn..ni aku mskkan la..then cte time practical...


past practical mstila ada presentation kan??so nanti aku akn ctekan la cm ne smua..huhuhu
anyway,ble dh abis smua cte kt atas ni...aku akn cte zaman aku jd kanak2 rebina dlu2...hak3...
ok kawan..tggu ye..huhuh



Akhirnye!!

huh..aku rse adalah dekat 4 jam aku btulkan semula template n design blog aku ni..

seblm ni nmpk semak sgt...ni pn msh semak aku rse..hak3...
mulai esok aku nk update blog aku yg tersadai ni....bnyk en3 aku nk tulis...

tp mls pnye pasal..smpai la ni x terupdate...

arghh aku xkire..korg kne bce gak en3 aku ni semua nanti..hahahaha