Impian kala Cuti

Hai semua... sory lama x update.. hik3... almaklom la orang busy la katakan... busyla sangat... ok, sebenarnya ape yang aku nak cerita arini ada lah benda yang aku nak sangat bei setelah sekian lama.... aku beli guna duit sendiri ok...:p... ok... firstly oven... korang tau x oven tu ape?? kalau xtau, xtau la aku nk cte cm ne.... ok.. kisah bermula mcm ni...suatu tengahari, sehari before puase, aku, abg aku n akk ipar aku pergi ke bandar nak cari mesin pengisar kering sebab aku nak wat rencah mee bandung... disebabkan dah lama xmasak mee bandung sendiri kan..huhuhu.. resepi turun temurun ok..  aku pun beli2, tiba2 ternampak oven yang sama dengan arwah mak aku pakai dulu... aku pun panggil abg aku...lebih kurang la macam kat bawah ni dialognye..

aku :: eh abglong, oven tu mcm mak punye dulu laa.... sengih2 wt muka xmalu.. 

abglong :: mana? owh... yg tuu
aku :: (hampa...:( )
akk ipar :: oven tu sma cm mak akk punye la....
aku :: yeke?? nak pinjam bole??nak wat kuih la
akk ipar :: oven tu mak akk guna.. kau nk guna bile...
aku :: bile mak akk xgune la...sengih2 lg..
abglong :: oven tu bpe ringgit??
aku :: rm56...hati dah bunga2 dh...
abglong :: bli yg karen bru rm100++... nanti la lain kali kite p bli...
aku :: yeayyy..

kami pun balik... tibe ari sabtu aritu, tengah aku sedap2 tido, abg aku kejut



abglong :: nak p klinik x?? mase ni aku demam..
aku :: taknak...mata terpejam
abglong :: nak bli oven x??
aku :: NAKKKK.....terus celik mata.. 


terus bangun, mandi2 siap2 smua... p kota... p klinik dlu...pastu bru bli oven... lastly, dpt gak aku oven walaupun tak la semahal mana n x la sebesar mana pun... ok la....rm125... aku tambah rm3 je... hek3...
sebenarnye aku pun xtau ape mimpi abg aku ni baik sgt atinye blikan aku oven... sebelum ni, susah gile nk dpt.. huhu... pe2 pun, masyeh abglong....hah.. nk tgk kupu2 aku?? jap ea...
ni la kupu2 saya....hik3....
dalam tu aku nga bkar ikan pais...hihihi... ok.. ni bru 1... ada 1 lg impian aku iaitu jubah.... yes jubah... since tahun lepas lagi aku nak sangat beli jubah, tapi xkesampaian... tahun ni, aku msti bli jgk... n finally aku dpt jugak bli...ok yg ni btul2 guna wet aku sendiri....hehehehe.... nak tengok jubahnye???


hik3.. ni la jubahnya... simple je kan... yes... i like simple... nak tau harganye... rm69 je... tu je yg mmpu... almaklum, saya belom bekerja.. :p... ok.. dah penat menaip.. jumpa di lain masa dengan update terbaru...ngeh3....:p



My Tompok

Assalamualaikum....
hye semua... hari ni aku nk wt en3 ni khas untuk kucing yang paling aku sayang... iaitu Tompok...kalau en3 sebelum ni aku ada cerita aku tak sabar nk balik rumah sebab aku rindu sangat2 pada mr.tompok aku.
so, arini aku dah sampai rumah, tapi malangnye...ketibaan aku dengan kesakitan sayangku itu. ye...biasenye bile aku balik aku panggil die, mesti die akan nyahut... tak kire la die dari mana pun... kadang tu die duduk atas bumbung, bile dengar je suara aku, terus turun g kat aku... tp arini aku pelik, aku panggil2 die xde nyahut... yang ada 3 ekor je lg...ibu,putih n kuning... tompok?? xde..
 aku angkat2 barang semua, tetibe aku nampak die melepek kt tempat makan die.. pelik.. bile die duk situ? npe die xbunyi.. aku dah pelik dh.. aku amek die, dukung smua, die senyap je xmeronta2.. biasenye die mesti meronta nk dilepaskan... tp kali ni tak.. aku ltk die kt bwh, die xleh diri dgn btul... die  terjatuh n jalan cam terkengkang... umpama minum arak gak nye.. jalan terhuyung hayang...menggigil2... aku dh risau dh.. aku bg die mkn n mnum susu, die cm dh ok la dr menggigil tp kaki die stil cm xleh jln...
 aku cek2 la kan, jap g, aku rse cm tulang die tersliuh ke cm tu laa...kt pggung ok, bkn kaki... silap2...aku gtau abg aku, die try urut smua...sme gak.. mmg tompok xde bnyi langsung... aku ltkkan die atas kerusi, bia die tdo... tp agknye die xbpe selesa, die terpusing2 n terjaga je...last2 ble die nk berak  buang air, die mnx aku trunkan...syu je suara die...aku trunkan...aku nk bia die buang air dlm blik air je..ye la dgn keadaan die cm tu kan, pastu die xnk...die meleset2 dkt aku... nk mnum air, aku bg.. pstu die terbaring kt atas alas kaki....
 aku pun bia la..sng die nk p buang air ke ape... tetiba angah ckp die nk kua...rupe2nye die xselesa nk buang air kt blik air.. aku pn bia die kua... smbil tu aku tggu la...jp g aku suluh2, die xde dh...
 tompok syg, mana kau pergi?? akak risau ni.....huishhh... tak pernah hanya kerana seekor kucing, aku menangis cm ni... sedih pkir ape yg die rase,..mcm ne keadaan die?mana die pergi malam2 cmni?? sedih n sayu sangat.... hope esok kau pulang la syg... andai kau ditakdirkan utk mati, jangan la mati tempat lain, aku tak mau.. aku nk kau mati disampingku... aku sayang mr.tompok......

maaf korang, en3 kali ni agk panjang n buat korang bosan membaca... ini sekadar luahan aku.... :)



Tamat 1 lagi

Assalamualaikum....hik3..


aku takde banyak nak gtau, just nk gtau finally paper yang aku rse agk membosankan tamat sudah petang td.. lega haish.. berharap lepas la subjek tu... amin..
now, tggal lagi 1 paper je lg utk ari ahad pg..lpas tu fly ke johor...yeayyyy...
nak lek johor...ngeeeeee....
rindu kat anak2 kt umah tu...especially mr.tompok....
nk kenal tak spe mr.tompok???jap eaaa


tadaa.....hehehe...encem x?? encem kan....ahhh...rindunyeeee...........................

k dh mencarut.. bye..:p



Panda oh Panda!!

hik3...hari ni agak lambat aku update...
ops silap...mksud aku time untuk 9hb taw...huhuh
sory..bkn xnk update, bnyk idea nk tulis,
tp...............................
memandangkan line internet kt sini tak mengizinkan, jadi lambat la aku update... :p
ok... berbalik pada cerita.. aku bukan nak cerita pasal panda ni taw

credit to uncle google

ok.. aku nk cte pasal mata aku yang dh jadi cm mata panda.. bayangkan la sepanjang musim final exam ni, aku menjadi org yang berlawanan dengan orang lain.. paham x?? ape die tak paham?? *sengal korang ni...
ok la aku cerita ea, maksud aku berlawanan tu bukan 100% berlawanan.. aish.. xbaik taw kalau yg tu ALLAH marah... waktu tido aku je berlawanan..hek3.. ok2..banyak lak aku bebel ye..
bab kata niena "malam jadi burung hantu,"
madi plak ckap "orang lain bgun pg, kau bru nk tdo"
ok, korang paham tak keyword kt sni?? Haishhh......maksud aku, malam aku berjaga sampai kul 4,5 pagi, biasenye pas subuh la bru aku tdo...pastu aku bgun cnfirm tengahri..kecuali la ari exam, takde la aku tdo lmbt cm ni.. aku tak tau la, penyakit ape aku ni.. aku lebih selesa study time ni, senang je nk msuk law study....hak3...
ok, aku dah mencarut2 ni, skrg aku nk smbung study aku smula....bubye...



Terima kasih kawan!!!

hey3... arini aku nk post khas wat my friend...hik3..
nk tau spe?? nama die niena ninot..

sb ape aku post ni utk die??
sebab die sudi masakkan aku mee goreng...
macam mee goreng arwah mak aku buat taw...
Sedappp.... *bangga la si nina tu..;p

terima kasih nina sebab masakkan aku mee goreng...
thanks sebb layan je kerenah aku ni...heee..
ni kalau nina bace ni...cnfirm kembang semangkuk...hahaha.....;p
next time aku mskkn utk kau plak ea...kali ni cnfirm xmsin lg...hahahahah...


ok...stop kt sni...mau start study utk next paper rabu ni...web technology...:)
tido je la pas ni....hahhaaha..:p



mungkin done??

Assalamualaikum...hik3..
ok seperti yg djanjikan aku akn edit smula blog ni ari jumaat kan??
so skunk aku dh edit dh..
dh bertukar wajah lg dh...dr pink jd purple..:p

ok skrg dh kul 5 pg ari sabtu..
so...aku nk tdo...bye..:p



Stop editing!!

ok...cukup2lah aku mengedit natang ni..
now tutup smua...sebab time to study..
sok ad exam wei...aigooooo...
ok..aku smbung edit ari jumaat nanti ye...:p



Hapuskan egomu, Bangkitkan semangatmu

Assalamualaikum....hye all.. aku tak tau nk bebel ape sebenarnye... tp nk jgk update blog...hek3... banyak perkara aku nk kongsi kt sni..

 1. aku nk tanya kengkawan yang mengenali aku...aku ni ego ke??
 2. aku banyak ckap ke??
 3. matured x aku??

 hah...soalan2 ni slalu bermain kat minda aku..kadangkala aku rase macam pelik lak..kenapa aku pkir cm ni?? ye...setiap manusia punya ego, tak kira sama ada tinggi mahupun rendah... kawan2 ku..aku mohon maaf andai aku terlalu ego dalam persahabatan kita...aku terlalu banyak cakap dengan korang.. mungkin usia aku dh 22 tapi aku berperangai kanak2 lagi...biasela...xsedar diri...

hahhahaa disini aku nk bgtau korang..aku hepi berkawan ngan korang... korang pembangkit semangat aku..tanpa korang aku rse aku lost... terlalu banyak dugaan yang aku terima.. ye la korang sendiri tau kan, aku telah kehilangan kedua2 orang tempat ku bergantung.. semangat ku hilang bersama mereka... buat pengetahuan korang, aku pembangkit semangat adik beradik ku yang lain.. kalau aku xsemangat, macam mana dengan mereka?? kadangkala aku terlalu ego, tapi bukan kerana aku tidak boleh ditegur, tetapi sebenarnye teguran itu membuat aku semangat..memang aku tak tunjuk kerana aku masih lg membangkitkan semangat yang hilang...

 lastly, thanks to all my friends yg sudi jd kawan aku dr aku sekolah smpyla ke zaman u... yang sedia memahami n menerima aku ape adanye.. tanpa korang, mungkin jiwaku kosong... thanks kawan... i love u.... :)

 *Ini hanya iklan semata n terluah dari hatiku sendiri...:)*



Fail lagi!! :D

Halloo2....
aku nk gtau sesungguhnye aku masih lagi fail dalam mengedit dan mencantikkan blog ni..hahaha
biase la...tp aku rse blog aku kni lbh nmpk tersusun berbanding lpas...
crowded sgt.....hahaha..
ini semua kerana niena ninot... sangat jeles bile die sudah pandai mengedit...
beliau telah memperkenalkan blog adik lisa kite ni....mmg terbaikk la dik tutorial adk...:)

sebenarnye edit mengedit ni terpulang pd kte...saya ingin bercinta dengan css....belaja tp xreti mengapply...tu la aku....hahaha

ok la...nk stop smua....start study la plak..
final weyh khamis ni...xml programming plak....:p

sesungguhnye saya mmg xsedar diri..:p