Pages

Terima Kasih Mr.Bos

Bismillahirahmanirahim....Assalamualaikum warahmatullah buat semua sahabat2 bloger ku...
lama suda aku  x hadap blog lapuk aku ni..hehehe
arini aku nk wt 1 en3 khas wt bos aku yg skrg ni dh merangkap ex-bos la sebb aku dh resign...heee
ok sepanjang aku keje ngn bliau selama 2bulan n 7 ari ni..aku rase aku hepy sesangat..
terlalu banyak la pengajaran yang aku dpt..dismping aku kje,aku dpt la jgk kaunseling yg membina...
(^_^)..now,aku rse sedih sgt nk tggalkan bliau bcoz, bliau baikk sesangat...xsampai ati nk bnti,tp pe leh wt aku perlu smbung pengajianku..aku msih ada minat untuk belaja lg...:)
bos..terima kasih ye atas tunjuk ajar bos bg pd kami.
nasihat2 berguna,mcm2 la...terima kasih sebb percya kn kami..jasamu akan ku kenang hingga keakhirNya..
bos jgn sedih2 taw ktorg xde..kalau ada masalah silalah berbincang dengan yg lain k..
hahahaha...aku xtau nk ckp ape...aku xtau la,seblum ni aku pnh kje gk,tp xla sehebat kje skunk ni...nk benti pn rse serba salh...huhuhu...itula die kisahnye...sayang bos n all staf PERDANA ILMU ENTERPRISE..
ada pe2 bantuan dperlukan,bolehla hubungi kami...:)..kami xkisah...
PELIKK JER...



Yeah!!Dapat jua akhirnya

ok..aku nk cte pasal belaja plak..jikalau en3 sebelom ni aku cte soal keje kan..wlaupun xbest, tp bole la...
la ni,aku nk cte soal belaja plak...jikalau korang ingt en3 aku dlu soal degree aku tu...so now aku dh dapat resultnye...hepy thp gile aku rsekn...heheh..nak tau sebab ape??
hah...korang dh nmpk kn....ape yg aku bulatkan tu..yes...i want this course...even aku xtau pn ape sbnrnye..tp aku rse tertarik sesangat....aku beri peluang untuk menyambung pengajian ku dalam SARJANA MUDA SAINS (KEPUJIAN) PENGKOMPUTERAN NETSENTRIK dekat UiTM Shah Alam...kt induk kot...huhuu
tu yang aku excited tu...wlau sebenarnye aku sendri mash 50/50 nk p ke x...tp fyi, aku akn g jgk..
peluang hanya datg sekali je...so...jangan kte lepaskan peluang yang dtg kn..huhuhuhu...
hopefully,segala urusanku dipermudahkan..insyaAllah..:)



Kerja...Kerja....Kerja

hehehe..lame sudah rsenye xupdate my blog ni..hehehe

ok la...en3 kli ni, nk cte ckit...

law korang nk tau skunk ni aku dh keje dh..
keje ape??hahaa.....bukan kje yg bkaitan dengan bidang aku blaja la..huhu
huhu...aku skunk jd saleswoman....
bukan yg kt tepi jln tu k...aku jual bku kt sek2 dan tempat2 khas je...
almklomla yang aku jual semuanye bku2 agama...
Al-Quran digital pn ada...
actually kje ni aku nk wt sambilan je la...but ble aku dh kje ni,aku rse seronok sgt..
hepy beb kje cm ni...if dh dpt sale pg tu,aku msti lek tengahri...
law xdpt,aku lek petg r..cri smpy dpt..\
actually bukn senang nk jd saleswoman ni...kte kne percayakan org bahawa buku2 yang kte jual sgt bgus..
b4 menjual,kne la kte kaji dlu,ape yg ad dlm bku2 tu...ye la...kte nk menjual kte msti kne tau kn..
huhuhu...aku hepy gile r kje cm ni....xkusut kpala otak aku......
fyi,bln 9 ni aku akn smbg blaja...aku akn cte pd en3 len..aku serba slh lak nk bnti kang..
sbb ape??bos aku dh percaya pd aku n eha...tu mslhnye...kesian lak pd bos aku sorg tu..dh la baikk..sporting lak tu....aishh....pening la...ok la..aku nk cte hal blaja lak pasni...heeheh



Rindu

setelah hampir 3 ari aku x msej die langsung...


tiba2 arini aku rindukan die..kenapa??

kenapa disaat aku dh lupakan die,aku msti merindui die?
dh hampir 6 bulan aku ngn die berpisah secara rasminye...tapi 

kenapa aku still xleh lupakan die??
adakah benar kata orang jika kita sukar melupakan insan yang kita penah sayang


dia merupakan jodoh kita??

kalau ye??mana buktinye die adalah jodohku??
Ya Allah...ku mohon petunjukMu....

mmg aku rindu die sesangat....memang aku msih rase die jdohku tapi
aku xtau la...aku kecewa sgt ngn sikap die..tapi napa aku still tggu die??
kenapa aku percaya kata2 dia yang mengatakan die masih tggu aku??
KENAPA????



Jadual Harianku....

huhuu...bnyk idea...tp aku nk cte pasal ni dlu...hahaha..sejak pemergian arwah mak pada 13 jun 2009...
hah..aku dh ada table baru...kalau dulu...


8.30@10.30pg :: baru bangun tido..[tgk keadaan la...]hahaha
11.00pg :: basuh muka,gosok gigi,sarapan...hehehehe
12.30tgh :: mandi..ngadap tv...ngadap laptop...
5.00ptg :: kacau arwah mak kt blkg umah...keh2...
7.00mlm :: mandi,tgk tv..semua la...men laptop...
1.00 @ 2.00pg :: tdo...


tapi ni semua keje aku dlu2 time cuti sem...sekang jadual aku dah brubah..


7.30 @ 10.00 pg  :: msti bangun tdo....[tgk ble mata aku nk celik..]..keh3...
10.30pg :: basuh muka,gsok gg..g kdai cari lauk...(kadang2 time ni pn lauk xde lg...haish...)
11.00 pg :: balik rumah....masak..kemas umah..basuh pinggan,basuh kain..[sampai siap la semua keje..]
1.00@2.00 ptg :: bru siap semua keje..mandi...hahaha
3.00 ptg :: main2 ngn kucing,ngadap laptop...
5.00ptg :: tdo terbongkang...hahahahahaahahahahahahahahaah
6.30ptg :: mandi..ngadap tv...
8.00 mlm :: ngadap tv or laptop..
1.00@2.00 pg :: tdo la wei...


hah..tgk beza kan..jadual aku skunk ngn dlu..len ckit..law dlu aku xwt kje..skunk semua kje umah aku yg wt sorg2.....almklomla sorg je pompuan kan..so terime je la kje2 ni...huuhuhu
tp kdg2 aku bngung...sebb..ble bgun je msti aku pkir..arini nk msk ape ekk??hahahaa



Hati

Disaat kau mulai menyayangi seseorang,
kau akan dilukai...


Disaat kau mulai mencintai seseorang,
Kau terus-terusan dilukai..


Bila kau merasa kecewa,
Kau pasrah dan redha dengan KetentuanNya


Bila kau diberi harapan,
kau mulai berbunga riang..


Sabar la hati..
kau seorang yang kuat...
yang mampu menghadapi setiap ujian dariNya..


HATI...kau seorang yang tabah..
kau kuat hadapi semua ujian dariNya.
kau yakin dengan kekuatan diri kau sendiri.....

YA ALLAH...SEMOGA AKU KUAT SEPERTI MANA KUATNYA HATIKU...AMINN



Jodoh - Jangan Mencari Terlalu Sempurna

Jika kamu memancing ikan.... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu.... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.... Karena ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

 Begitulah juga .........  Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang... Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya.... Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja.... Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu....  

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu.... Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....  Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....

 Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya.... Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa.... Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.  Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....  

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain.. Terlalu ingin mengejar kelezatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.  

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain. Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang ain Kamu juga yang akan MENYESAL....



Jika seorang wanita menangis di hadapanmu

Jika seorang wanita menangis di hadapanmu,
Itu bererti dia tak dapat menahannya lagi.

Jika kamu memegang tangannya saat dia menangis,
Dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu.

Jika kamu membiarkannya pergi,
Dia tidak akan pernah kembali lagi menjadi dirinya yang dulu.
Selamanya….

Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah,
Kecuali di depan orang yang amat dia sayangi.
Dia menjadi lemah.

Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah,
Hanya jika dia sangat menyayangimu,
Dia akan menurunkan rasa egonya.

Lelaki, jika seorang wanita pernah menangis keranamu,
Tolong pegang tangannya dengan pengertian.

Dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu.

Lelaki, jika seorang wanita menangis keranamu.
Tolong jangan mensia-siakannya.

Mungkin kerana keputusanmu, kau merosak kehidupannya.

Saat dia menangis di depanmu,
Saat dia menangis keranamu,

Lihatlah matanya….

Dapatkah kau lihat dan rasakan sakit yang dirasakannya?

Fikirkan….

Wanita mana lagikah yang akan menangis
dengan murni, penuh rasa sayang,
Di depanmu dan keranamu……

Dia menangis bukan kerana dia lemah
Dia menangis bukan kerana dia menginginkan simpati atau rasa kasihan

Dia menangis,
Kerana menangis dengan diam-diam tidaklah memungkinkan lagi.

Lelaki

Fikirkanlah tentang hal itu

Jika seorang wanita menangisi hatinya untukmu,
Dan semuanya kerana dirimu.

Inilah waktunya untuk melihat apa yang telah

Hanya kau yang tahu jawapannya….

Pertimbangkanlah

Kerana suatu hari nanti

Mungkin akan terlambat untuk menyesal,
Mungkin akan terlambat untuk mengatakan ‘MAAF’!!

~ Nota Cinta

khas untuk si die..supaya die tahu aku pernah menangis ketika bertemunye bukan kerana mohon simpati tetapi 
kerana cinta didalam hati ini....



Sedih...

Sory friend ari ni aku xdapat nk crite tntang ape yg aku nk bgtau korang semua...
arini aku dlm keadaan yang sgt tertekan...
ye..tension...sebb ape??
sukar untuk aku menyatakan...aku ego ke kwn2??
aku sudah cukup menurunkan ego ku hanya untuk die...tp die??xde perassan..
aku pelik...kalau kau xnak pd aku lg kenapa kau beri aku hrpn???ko ttp tggu aku la...ape la itu la ini la...
$%&* la wei...law btul ko tggu aku,ko xwat aku cm ni....
ni ko cri aku ble ko snyi,bosan n de problem...time ko senang xde problem..aku ni cm sampah ko wat..
hello..cm ni ke cra ko tggu aku??aku tau la mak  ko nk ko cri yg dh bkerja..aku sedar aku xkeje lg..ok finee
so..len kli xpyh nk bg harapan pd aku kalau kau sendiri xsggup nk hadapinye...
aku benci ko..aku benci ko sesangat..memang aku msh rse ko jdoh aku...tp mlai sekarg.aku akn lpeka sebb tu yg ko nk kn??ok fine...skrg ko rmi kwn pompuan,leh r ko nk blagak...
jgn bjet hot la ko...cm ko hnsem sgt...poorrahh...benci aku.........
mmg ko n aku xleh bersame..aku xtahan ngn sikap ko yang mcm %*^$@ semua org ko nk bg hrapan..
lantak ko la...jgn 1 ari nanti ko nyesal dh ler...sekrg ko dh wt aku cm ni..xpe..
aku maafkan ko...tp akn dtg untuk terime ko smula dlm hidup aku..xmgkin la wei..
now aku bersyukur...aku tau perangai sebenar ko yang xtetap hati cm ni..seb bek la aku xkwen ngn ko..
law aku kwen ngn ko gak nye..sebulan dh cerai dh..sebb ape???sebb ko dh jth hati pd org lain...so skrg..aku xnk ckp pe2 lg pd ko.....leave me alone...ko ckp ko ikt je khndak aku kn??so now jgn cri aku lg..tu je...
sia2 je la wei pengorbanan aku pd ko slama ni..lgsg xdhrgai.. thankz a lot friend..i will remember what u have done to me...



Pengalaman presentation

hah dh cte bab praktikal...cte pasal presentation projek la plak kan...huhuhu
aku abis praktikal 22.4.2011...aku present projek kt segamat  tercinta 28.4.2011...
aku grak p segamat dengan menumpang pacuan 4 roda milik mr.panjang pada 26.4.2011..
aishh msti korg pnink bnyk sgt tarikh kan??hak3...sje je..supaya aku ingt tarikh2 bersejarah ni...heee~~



ok..malas nk intro pnjg berjela..tarikh yg dtggu 28.4.2011 pn tba..mmg serius aku ckp ko mlm 27 tu aku xtdo pn sbb projek aku ada problem ckit....supervisor aku ckp xrelevan wat utk 2 org....LASTMINIT ok ckp cm tu...x ke ktorg huru-hara...actually aku sme projek ngn nina..bliau suruh kmi tmbh search n report...
huh cm ape aku mlm tu cri coding..yg nina cbe create projek len wt backup...aishh...kesian pada kak sue  nk dating pn xdpt asyik kne kaco je ngn ktorg...hahaha..sory kak....:)..


pg 28 dlm 8.30pg..aku n nina n yg len nk present aritu pn g la kt makmal utk prsent ni..excited..even aku cme dpt search je...tp hmpeh..aku p wt search baki...mane la leh..x sesuai lgsg..hee~~..eh2 lpe nk gtau korg nme projek aku inventory system...ngee~~..so start present ngn mr.panjang...awl2 lg dh kne tembak...fuhhh...seram sejuk aku...then turn aku n ninot.....problem lak...projentor xdetect la...mcm2 hal...present kt panel je xpyh papr kt depan..huh...kena tembak soal objektive plak...peh kan...present sstem..hmm..bab len ok..everything ok...tang search tu.....panel 2="itu je search yg awk leh wt??itu je??lw gtu sy pn leh wt.....awk wt 2 org taw....xkn wt cm tu je???" peh mse tu dlm ati aku ni..mcm2 dh aku rse..nk nangis pn ada...panel 1 rileks je...hello cik panel...awk tu dh smpy master sy ni level diploma...DIPLOMA....lgpn sy blaja wt sstem cm ni smua mse practical...otak sy bkn komputer...then kptusan diambil...REPRESENT smula 3.5.2011..


aku terime je sbb dh mmg tau kne present smula pnye...aishh....then sokknye aku mnx norot anta aku,nina n ely lek umah mkcik aku...huhu...disebbkan kne present smula...aku wt lmbt r..aku start wt ari ahad mlm..hee..terbaikk kn??ahd mlm dpt wt search..isnin mlm dpt kuakan report..tp cokia pne report la..hak3..
sok pg2 bgun siap2 ni..dh cm duk asrama..kne ikt turn mndi...almklom 5 org kot dok umh mkck aku...thanks maklong mskkan sarapan n wt air nesscafe pg tu...tau2 je kmi ngntok....hee~~smpy kt u dlm kul 8.30..tbe2 puan kol...present ptg ye..sy ad meeting pg ni..peh...law tau awl2 leh aku bgun lmbt beb..hak3.......
pe leh wt..ktorg p library wt kli terakhir..lepak sne jp..then p mkn kt MB...ptg tu ktorg present ngn KP je k..
Alhamdulillah..siap gelak ketawa lg beb time present...hee~~...so slesaila prsentation kmi tu..pas prsent p pekena cendol dpn nirwana dlu...bru grk balik umah...hee~~~
time mkn kt MB...zue,jue n wawa pn join skli...heee


ok..dengan hati gembira mau pulang ke rumah masing2...

lihat...semuanye ceria je...tandanye..kami dh MERDEKA...hahahah

ok dh....xde gmba lg....aku ingt nk mskkan sstem aku tp xpyh la...heehee...ok...aku pn dh penat brceloteh dr td...so korg pn msti pnt kn bce en3 ni??hahaha...almklom pengalaman tu...hee...
jumpe dilain en3...:)



Praktikal oh praktikal~~~

Sblm ni aku ada cte kn aku sedang menjalani latihan praktikal??btul x??hahaha...
ok...skrg bkn sedang tapi dh tamat pn k...tanggal 22 april 2011 merupakan ari terakhir aku menjalani latihan praktikal kat KEJORA..huhuhu...

terlalu banyak pengalaman aku dapat..macm2 la...staff2 kt ctu????smua nye baik..sangat2 baik...wa tabik la sme dorg..hahahah..ok...actually spnjg practical aku bnyak gak la blaja mcm2 dr dorang semua...hmm..bile abis prac ni aku rse rindu plak kt dorg..mse lom abis tu xnyabor2 nk abis...ni dh abis rindu lak...heehe..kt bwh ni gmbr2 kenangan la ngn dorang...



ok ni semua staf2 TM...bkn telekom malaysia tapi Teknologi Maklumat...since ktorg lg sehari nk abis...amek la gmbr kenangan ni..hehehe....
Diri dr kiri : abg fendi(pem.am pej),yazmin(praktikal),En.Superto(Pem.tdbir(p/o)),Fahmi(juruteknik),Hj.Matriffin(pengurus tm),ayadi(praktikal),abg man(pen.peg@penyelia aku).
Duduk dr kiri : kak zue(juruteknik),kak katy(Juruteknik),aku,ninot,kak mas(praktikal),kak sue(pen.peg).
xde dlm gmbr : kak azni(peg tm),kak norish(pen.peg),abg is(juruteknik[pndh bndr tggara])

aksi bebas dorg..huhu...SPONTAN
hah ni kt tmpt ktorg melepak...tmpt dak praktikal...kak katy n kak sue mmg suke lpak ngn ktorg kt sni..huhuhh..tgk r tu si tudung hijau..knon cumell la..hahahaha


berplesing kt keta baru..JMU3379...agknye la no nye...kakak sue pnye keta...sblm ni Gen2..la ni..pesona..huhuhu

hah ni smua time abis kje la ni...dsbbkn kak katy n kak sue xde di ari terakhir ktorg..so terpksela amek gmbr time ni..huhuhl..law x lg bnyk



ok...cmell kan smuanye???
ktorg ber-4 mmg rapat..p mkn sme2,p ngulor sme2,p kota time kje pn sme2...
biasenye ktorg ngn kakak sue je..kakak katy bz ckit...almklom juruteknik la katakan...
semua org pggil...heheeehe



IID (sambungan)

ok..cm yg aku crite kt en3 yg lpas pnye lpas pnye lpas....aku pn xtau ble pnye zaman...huhuh
actually aku dh kre crite semua la kan tntg IID ni..cme kali ni aku nk mskkan gmbr2 mse pertandingn tu la...

ok...ni smua pserta IID utk wkil klas aku..ni bkn smua skali 1 kump ea...ktorg bg lg kpd 4 kump..huhuhu
yang encik Zafis pegang tu award group die menang..diorg dpt pingat emas...huhuhu
mgkin korang xtau/dh tau ahli2 group msing2 kn??ok aku cte....group I-QUEST(zafis(l),na,elly),CMS(wani,ima,madi),EASY(fifi,farhin,anis,) n last ITEM ORGANISER(huda,nina,ain)..hahaha..nme group aku pnjg ckit,ape leh wt xleh nk sgkat lg dh..huhuu...nme2 group ni smpena nme projek ktorg...I-QUEST wt sstem cm FAQ utk asrama kt uitm tu.. EASY plak sstem permohonan sticker elektrik,CMS (Sstem dftr kelab KO) n group aku??wt system utk lecturer smpn smua soalan2 test n kuiz dlm 1 tmpt...sng nk tau mne yg dh gne ngn x...huhu
hah..law nk tau ni smua puteri2 CSD5S2...ada sorg xde...Aklima..mne ntah mkcik tu time ktorg bergmbar...huhuhu


sekitar pertandingan...naik penat gak la...dh la bulan pose mase ni..setiap pengunjung yg lalu msti kne terangkan ape yg kte wt smua la..kering tekak aku time ni..tu yg smpy demam2 tu...
actually time ni mmg pnt ckit...bnyk program kot...uhuhu..ngn test melambak2..



ok..ni smua ahli group aku...korg jgn slh phm...yg aku pgang tu bkn cek ea..tp pengesahan pertandingan...kire juri yg dtg t akn bg sticker ktorg tmpal lakt tmpt dsediakan..huhu

see..aksi zafis menerangkan projek I-QUEST pd tetamu kehormat..huhuhuhu

ok tu je la gmbr2 yg aku rse perlu diupload..nk upload smua..bnyk gile kot...ok...settle bab IID...complete..
puas la yg pntg even group aku dpt pingat perak je...actually aku nk mskkan cntoh2 sijil n pingat yg ktorg dpt..tp ntah mne ntah picnye..aku xjmpe..hak3.....
k la smbg en3 len plak...:)



cerita bermula...

ok..sblm aku post cte2 aku slme 2 thun keblkgn ni...

aku nk wt intro dulu..almklom la senang ckit..t korang xde la tertanye2 kan...hahaha
aku akn cte pasal IID..hah..dlu xmsk gmbr kn..ni aku mskkan la..then cte time practical...


past practical mstila ada presentation kan??so nanti aku akn ctekan la cm ne smua..huhuhu
anyway,ble dh abis smua cte kt atas ni...aku akn cte zaman aku jd kanak2 rebina dlu2...hak3...
ok kawan..tggu ye..huhuh



Akhirnye!!

huh..aku rse adalah dekat 4 jam aku btulkan semula template n design blog aku ni..

seblm ni nmpk semak sgt...ni pn msh semak aku rse..hak3...
mulai esok aku nk update blog aku yg tersadai ni....bnyk en3 aku nk tulis...

tp mls pnye pasal..smpai la ni x terupdate...

arghh aku xkire..korg kne bce gak en3 aku ni semua nanti..hahahaha



ape?

huh...lama sudah menyepi..
bukan sengaja tapi terlalu bz menyiapkan projek yg tergndla..huhuhuhu
almklom la mkin nk grad mkin ssh la kan...
sedar x sedar dh hnye tgal x lebh smggu je lg prktikal akn tamat 

n aku n kwn2 bakal menggenggam segulung diploma setelah berhempas pulas selama 3 tahun..aishhh..

kepada  kawan2 ku yg lain,kami akan menunggu kalian...
i luv u all...even korg xsme ngn ktorg tp korg gak bakal dpt diploma gak kn...:)
sayang korang la camni..:)



Degree!!!!

hah td aku dh emo...ni aku nk mood baik plak....heee....
skunk ni aku bce kt blog member2 aku smua duk sbuk crita pasal degree yang akan ktorang smbg pada bulan 9 nanti..nape blan 9?? nk tau?? hah...sbb skunk ni u dh brubah..intake dh len....tu yg bln 9 tu...biasenye bln 7...heee~~~


ok...berbalik pada tajuk asal....aku dh mohon dh degree yang aku nk amek...tapi aku pn xsure...
law orang lain mgkin plih ikut minat..aku x..aku plih ikut market job utk akn dtg... bia la kte ssh time blaja,jangan ssh time nk dptkan keje nanti...masak mak nanti...mana nk bayar hutang pnjaman lagi..aiyoyo...bnyk gle r yang kene pk...plg pntg hutang pnjaman r kan.......
ok,disebabkan permohonan tu kne plih 4 plihan so aku pn amek la 
1. Ijazah Sarjana Muda Perkomputeran Netsentrik
2. Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Sistem Maklumat
3. Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer
4. Ijazah Sarjana Muda Matematik Perkomputeran...


hah..course2 ni la yang aku plih..
dulu2 mse sek cecita aku nk jadi Cikgu Math...tp tu la kan pas SPM ak mhon Maktab xdpt...tu yg sedey tu smpai dh lpekan hasrat nk jd ckgu tu...heee....so skrg aku nk jd programmer or System Analyse.. baru mencabar orang kata...hahaha.....wlupn aku tau mmg susah la course2 yang aku plih ni...tp aku kne la mencuba..takkan la nk jd penakut kot...smpy bile?? law la arwah mak n ayah ada msti diorg bangga ngn aku...aku teringat pesan ayah, "Selagi akk rse nk blaja,akk blaja je..ubah nasib keluarga kite...tu yg aku nk trus je blaja...xmau tangguh2 lg..mmg la dhati ada niat nk kerja..tp law xdpt kje yg bsgkut dengan bidang yang amek skunk ni, better aku smbgla kan....xkn la aku nk kje len dr bidang aku kot...law setakat untuk sementara tu boleh la....takkan la selamanye...setakat diploma yang aku ada, skill yg sgt sedikit yg aku ada ni..mne ckup untuk aku menjadi pekerja yang berjaya...btul x??hehehehe..
ok stop kt sni....nk wat kje dh ni....:)



damnn!!!!

memang aku nga panas sekarang ni...
law ada depan mata rase macam nak tumbuk2 je...
aish...bencinye aku rase...
kalau ko xsuke,xpayah la kan...
ni kau mcm %^&$# nk wat aku cam aku yang bersalah..
wei...pkirla sndiri..ko dh besar la wei.....jangan rase diri tu dh bgus sangat...
banyak lagi kelemahan kau yang ko kne baiki..paham tu..
ko ingt ko dh ckup hebat ke hah??
leh bla r wei..ko ingat aku hadap sangat ke pd ko??
ko dh ada kawan lain, boleh r ko bangga skang...
tgk time susah t ko cri spe??
hntikan la perangai ko yang cm *&^$%$ tu...smpai bile ko nk jd cm ni?????
benci aku...aku benci ko sangat2...aku nyesal gile kenal ko....nyesal sangat2 la wei.....grrrrrrrrrrrr....



Pergi Tak Kembali :((

ok..tgk tjuk je dh plek kan??
arini aku nk luahkan apa yang terpendam kat ati aku ni..
aku mmg sayang die...tp kami xde jdoh...so aku wat kputusan pergi xkmbali..
bkn g mati ea...means aku pergi dari hidup dia r... (jiwang plak dah!!)
aku xmau seksa hidup dia lagi..cian dia..
selama dia dengan aku, dia ikut je cara aku..
aku ni kan over cemburu...die x kawan ngan pompuan lain..
sampaila satu tahap,agaknya die dah xtahan kot xleh kawan ngan pompuan lain,die wt la perangai..
aku terima je..bkan aku xbg die berkawan ok..cara dia berkawan yang melampau sangat...
ada ke patut kawan pompuan pn leh pggil syg,kiss2 segala..
aish..law kawan dh cm tu,abis aku ni ape??kawan jgk la kan??
hmm...segalanya dah berakhir..aku kini kembali "SINGLE" ok...single..
ssh nk phm hati orang kalau orang tak paham hati kita....
so..bia la jodoh yang menentukan ..
bab kata member aku encik mister "ADA JODOH ADA LA"...
hah...thats why aku pergi tak kembali...mgkin dah tertulis yang die bukan milik aku...sabar je la ekkk...
ok aku xtau nk cte ape...bnyk nk cte,tp xperlu kot..kne men tapis2 ni hah....



Kebosanan!!

Hah aku xtau nk cte ape sbnrnye...
so men taip je la ni ea..
skunk ak nga bsn thap cipan...hmm...bsan...xtau nk wt pe...
huhuh..mataku dh mngantuk....aish ari2 msk ofis ngntuk..aiyoyo...
bagaimana ini???
ada sesapa tau x cara bagaimana nk menghilangkan rase ngantuk tahap babun [binatang apakah itu??]
uish..jp r cri cte klaka plak...huhuh



Jodoh Kita!!

10 PETANDA DIA JODOH KITA

by محمد أمير الهادي عزمي on Saturday, August 28, 2010 at 1:11am
+ Ditulis oleh Hj Abdul Samad: Hj Abdul Samad
Feel free to copy/share. Don't ask

Firman Allah SWT, bermaksud "Jika kamu menolong (agama) Allah, nescaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu" (Surah Muhammad, ayat 7)

Gunakan seluruh pancaindera

Jodoh adalah perkara yang sudah ditetapkan oleh Allah yang maha Esa. Tetapi bagaimana kita mengetahui dia memang ditakdirkan untuk kita? Allah SWT mengurniakan manusia telinga untuk mendengar, mata untuk melihat dan aka untuk berfikir. Jadi gunakan sebaik-baiknya bagi mengungkapkan rahsia cinta yang ditakdirkan. Dua manusia yang rasa mereka dapat hidup bersama dan memang dijodohkan pasti memiliki ikatan emosi , spiritual dan fizikal antara keduanya. Apabila bersama, masing-masing dapat merasai kemanisan cinta dan saling memerlukan antara satu sama lain. Lalu gerak hati mengatakan, dialah insan yang ditakdirkan untuk bersama. Benarkah ia seperti yang diperkatakan?

Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita.

1.Bersahaja

Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik. Kalau ia nampak kurang selesa dengan gayanya, sah dia sedang berlakon. Kadang-kadang, kita dapat mengesan yang dia sedang berlakon. Tetapi, apabila dia tampil bersahaja dan tidak dibuat-buat, maka dia adalah calon hidup kita yang sesuai. Jika tidak, dia mungkin bukan jodoh kita.

2.Senang bersama
Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan pada diri kita. Semakin hari semakin sayang kepadanya. Kita sentiasa tenang, gembira dan dia menjadi pengubat kedukaan kita. Dia juga merasainya. Rasa senang sekali apabila bersama. Apabila berjauhan, terasa sedikit tekanan dan rasa ingin berjumpa dengannya. Tidak kira siang ataupun malam, ketiadaannya terasa sedikit kehilangan.

3.Terima kita seadanya

Apapun kisah silam yang pernah kita lakukan, dia tidak ambil peduli. Mungkin dia tahu perpisahan dengan bekas kekasihnya sebelum ini kita yang mulakan. Dia juga tidak mengambil kisah siapa kita sebelum ini. Yang penting, siapa kita sekarang. Biarpun dia tahu yang kita pernah mempunyai kekasih sebelumnya, dia tidak ambil hati langsung. Yang dia tahu, kita adalah miliknya kini. Dia juga sedia berkongsi kisah silamnya. Tidak perlu menyimpan rahsia apabila dia sudah bersedia menjadi pasangan hidup kita.

4.Sentiasa jujur

Dia tidak kisah apa yang kita lakukan asalkan tidak menyalahi hukum hakam agama. Sikap jujur yang dipamerkan menarik hati kita. Kejujuran bukan perkara yang boleh dilakonkan. Kita dapat mengesyaki sesuatu apabila dia menipu kita. Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. Apabila berjauhan, kejujuran menjadi faktor paling penting bagi suatu hubungan. Apabila dia tidak jujur, sukar baginya mengelak daripada berlaku curang kepada kita. Apabila dia jujur, semakin hangat lagi hubungan cinta kita. Kejujuran yang disulami dengan kesetiaan membuahkan percintaan yang sejati. Jadi, dialah sebaik-baik pilihan.

5.Percaya Mempercayai

Setiap orang mempunyai rahsia tersendiri. Adakalanya rahsia ini perlu dikongsi supaya dapat mengurangkan beban yang ditanggung. Apabila kita mempunyai rahsia dan ingin memberitahu kekasih, adakah rahsia kita selamat di tangannya? Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka. Mereka rasa selamat apabila memberitahu rahsia-rahsia kepada kekasihnya berbanding rakan-rakan yang lain. Satu lagi, kita tidak berahsia apa pun kepadanya dan kita pasti rahsia kita selamat. Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah individu yang memperoleh kedua-duanya.

6.Senang Bekerjasama
Bagi kita yang inginkan hubungan cinta berjaya dan kekal dalam jangka masa yang panjang, kita dan dia perlu saling bekerjasama melalui hidup ini. Kita dan kekasih perlu memberi kerjasama melakukan suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar. Segala kerja yang dilakukan perlulah ikhlas bagi membantu pasangan dan meringankan tugas masing-masing. Perkara paling penting, kita dan dia dapat melalui semua ini dengan melakukannya bersama-sama. Kita dan dia juga dapat melakukan semuanya tanpa memerlukan orang lain dan kita senang melakukannya bersama. Ini penting kerana ia mempengaruhi kehidupan kita pada masa hadapan. Jika tiada kerjasama, sukar bagi kita hidup bersamanya. Ini kerana, kita yang memikul beban tanggungjawab seratus peratus. Bukankah ini menyusahkan?

7.Memahami diri kita

Bagi pasangan yang berjodoh, dia mestilah memahami diri pasangannya. Semasa kita sakit dia bawa ke klinik. Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur. Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu. Di kala kita sedang berleter, dia menjadi pendengar. Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi. Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita. Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan. Kata orang, "lidah sendiri lagikan tergigit", inikan pula suami isteri'. Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih. Apabila dia sentiasa bersama kita melalui hidup ini di kala suka dan duka, di saat senang dan susah, dialah calon yang sesuai menjadi pasangan hidup kita.

8.Tampilkan kelemahan

Tiada siapa yang sempurna di dunia ini. Tipulah jika ada orang yang mengaku dia insan yang sempurna daripada segala sudut. Pasti di kalangan kita memiliki kelemahan dan keburukan tertentu. Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita. Sudah tentu bukan senang untuk memberitahu dan mengakui kelemahan di hadapan kekasihnya. Malah, dia tidak segan mempamerkan keburukannya kepada kita. Misalnya, apabila dia bangun tidur ataupun sakit dan tidak mandi dua hari, dia tidak menghalang kita daripada melawatnya.Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.

9.Kata hati

Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Allah deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya. Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing. Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindakbalas pada situasi tertentu. Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita? Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.

10.Solat Istikharah dan Tawakkal

Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Allah SWT. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh yang maha esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi atau gerak hati. Mimpi memang mainan tidur, tetapi apabila kita melakukan sembahyang Istikharah dan memohon supaya Allah memberikan petunjuk, insya-Allah dengan izinnya kita mendapat petunjukNya. Jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya. Jika tidak, tolaklah dia dengan baik. Semua yang kita lakukan ini adalah bagi mendapatkan kebahagiaan hidup di dunia. Setelah semuanya diusahakan, berserahlah kepadaNya dan terus berdoa. Ingatlah, nikmat di dunia ini hanya sementara.Nikmat di akhirat adalah kekal selamanya.



Melaka Ohh Melaka

ok...crita bermula..


Jumaat,18/02/2011
Ari jumaat mggu lpas la..aku n elly aka EJ bertolak la dr jb ke segamat pada jam 2.00pm dengan menaiki bas express SnS...huhu...smpy segamat mau turun didpan mobil tp driver tu ckp "Depan tu dh xleh berenti lg dik..xleh dh.." peh aku rse cm bengang gle..slme ni driver len leh je bnti kt ctu...so disbbkan xleh bnti kt bandar,kami teruskan perjalanan ke terminal...smpy terminal..owh no,bas kuning aka bas UiTM xde plak..sedey sudh..kmi xtrus msk uitm, oleh kerana terlalu lapar,kami mkn roti telur dlu..ahaks..
disebabkan bas kegemaran kami xsmpy2,kmi amek kptsn nek keta biru@teksi..huhuhu...[terpaksa la wei]...
smpy uitm ain n fiza sudh tunggu aku...n roomate lme ely juga tggu die...wee~~~
so banggala jap jd pelawat yg terhormat sebab dijemput bagai..hahaha..[cm xbiasa msuk].. smpy2 xlek blik[ada blik ke??]cnfius suda...hahaha....kami p tgk pembukaan SUKOL...nk dptkn cop[motifff...xgne pn]...pas stel mlm tu tgk movie,borak2 smpy kul 3 pg bru tdo..hahaha

Sabtu,19/02/2011
bgun pg2 dlm kul 7 gtu,mndy2 siap2 kul 8 p bwh mutiara...arini nk p melaka....yeay.,.
kami grk p lua pgar uitm jam 8.30..smpy2 mirul dh tggu kami dlm keta..so trus la grk p umah owner keta tu untuk sign form..huhuhu..then blm grk lg tbe2 keta tu berasap..hbt gle...hahahaha.....ape daa...keta cm tu....
jam 9.30 bru kmi grk ke melaka..smpy dataran pahlawan lebih kurg jam 11 la...cincai..hahahaha..
kt sne zafis dh tggu ktorg...so ktorg cri mkn dlu..lapar kot..huhuhu..
mkn kt mahkota parade..ye kot..aku pn xtau..aku ikut je..haahahaha..pastu bru la ktorg p AFamosa,ketapi lama,kapal terbang lame, kereta lembu,muzium  samudera[ala yg kt kapal tu...] then p menara taming sari..aku beriya2 nk nek..almklom menjakon jap...hahaha..pastu zafis n ain je la melayan kerenah aku ni..ktorg nek la..elly,mazni n mirul tggu kami kt bwh je..hahaha..gile gayat..xmo nek lg..ceh... pastu kmi p dataran pahlawan n p brger king plak...mmg btul2 king la kan...last sblm btlak lek ktorg p padang pahlawan untuk amek gmbr yg terakhir...huhuhu...ktorg grk ke melaka sentral untuk anta zafis yg nk lek ke shah alam...keh3...cm sardin keta tu...byg kn kancil bwk 6 org...xmnyempit lak kan...hahah... uish tersesat suda nk ke melaka sentral tp terlepas...n skli lg keta berasap akbt kai aircon..airnye kosong..hampeh pnye keta...huhuhu....so zafis n elly p cri air smbil tgk tket kt melaka sentral....heee...pas anta zafis ktorg grk pulang tp mlgnye sesat...pusing2 kt ctu gak...hahaha..tp akhirnye jmpe gak jln kua...hee...dlm jam 10 kmi smpy uitm segamat dlm keadaan penat yang teramat...lek,mndy2 terus tido...heee...sonok3..

Ahad,20/02/2011
arini aku lek jb la der...xde cte dh..


cerita pun tamat....
credit to Ain,Elly@EJ,Mazni,Zafis n Mirul[our driver]..
kne buli je la 2 mamat ni...cian junior kami c mirul..
cnfrm penat gle..heee...
thankz All...
:)) <3<3



Hari Ini!!!

hahaha..tgk tjuk pn dh plek kan...huhuu
hari ini aku n elly p segamat la wei..
wt ape???
aje je nk melepak bersama kawan2 di segamat ni..
n InsyaAllah sok ktorg akn p ke Melaka pulak..huhuhu...
INGAT!! jgn blnja mcm2..hahahah..
huhuhu...even xrmi jmpe but hepy la kn..dpt jmpe dorg kt sni..
ok stop kt sni..xtau nk cte ape lg..heee~~~



Baru Ku Tau....

Selama ni aku rse seperti dipermainkan..
tp now aku dh phm selama ni smua silap aku..
aku terlalu cemburu?? salah ke aku cemburu pada orang yang aku sayang??
aish...penink kpala ble pkirkan hal ni..
tp aku kena kuat hadapi semua ni..
aku akan cuba buang sifat cemburu aku ni...
aku sayang dia..betul ke dia tunggu aku seperti aku tunggu dia??
ku mengharapkan yang terbaik untuk ku...
kenapa aku harus berharap??????



IID?? ape tu?

Crita Lama punya...hahaha...dh taip tapi aku xpost2 lg..so terpksela aku edit then aku post la kan...nk upload gmbe terasa internet terlalu lambat la plak..huhu..ini crita sem lpas pnye crita..hik3


Di kala orang ramai berpusu2 pergi ke kelas, aku n group aku n dak2 klas aku lak bz kat dewan..
huhuhu....kami semua masuk pertandingan invention,inovation,and design...hah tu la mksd IID....heheeh
eh lupa lak nk bgtau tarikh...pada 25 and 26 ogos la pertandingan tu..
huh...serius sangat penat....lpas pertandingan je aku terus demam...ya ampun...sangat2 penat...
group aku msuk kategori inovation..kitorg wat project sistem ITEM ORGANIZER...
hah? nk tau ape die tu? rahsia la wei...spe soh x ctg tgk mse tu..
huhu...tp atleast aku bagga la gak walupun dpt pingat PERAK je...nek skit tekak dok gasak tergkan bnda yang sme pd org yang berlainan.... tahniah la untuk group mmber @ classmate aku sebb dpt pingat emas..caya la beb...to zafis,na n elly..tahniah...go I-QUEST...hahaha..to anis,fifi, n farhin..tahniah gak dpt gangsa...caiyok2 EASY...heheh..n lastly group ima,madi n wani yang wat CMS even dpt gangsa pun...hebat...huhuhu..
penat dah berceloteh...



Finally!!

huh...finally siap gak aku edit blog aku ni..
even xbpe nk menarik..tp aku cbe sedaya upaya beb...
aku try mengaplikasikan ape yg aku blaja mse kt u dlu...
aku try create coding html n css sndri...hahaha..tp ni je la hasilnye..
seronok gile....:))
start now aku akn merajin mengupdate blog aku agr lebh banyak posting..hehehehe..
ok dah..stop dlu..len kli cte lg...



kembali :)

huh...sudah lama rasenye tidak memblog kan diri..hahaha
almklom la knonnye bz...tp x pn...mls je lebih..huhuhu
ok dah..nk cte ckit..
aku kni nga praktikal kt KEJORA..
tau kt ne? kt Bandar Penawar....
aku xlek segamat lg dah... so that why la aku miss gle kt kwn2 aku kt sne...
hopefully jmpe r mse muet n present t...wndu gle kt dorg smua...
huhuhu..
ok dah..abis cte..len kli aku post lg ea...weeee~~~



Bila BFF bertemu BestFriend???

Tarikh : 30 Disember 2010
Tempat :  Tanjung Balau, Desaru
Masa : 2.10 ptg - 5.00 ptg


hahaha...seronok sgt2 bile bersama kan...ini lah aku n bestfriend aku...kami berkawan baik sejak form 5 lg...kira tmbh tolak bahagi darab segala adalah dkat 4 thun..huhuhuhu....




Walaupun kami tak tinggal dalam satu kampung,satu daerah...
tapi kami tetap kwan rapat...
sayang korang!!