ada ke xdak kelas ni??

hahahaha....first time aku update blog dlam kelas...hik3..
now kelas dedy aka prof.adnan...tp plek bin ajaib...xpernah prof lambat masuk klas cm arini...
dengan ketidakhadiran ramai kwn2 sekelas...
huhuhu..terbaikk kan...rajin nye aku p klass...:p
haishhh..prof...ada kelas ke x ni????



Kenangan itu sangat menakjubkan!!

hai beb...hehehe....makin rjin lak aku update blog aku ni sjk bbrapa ari ni...hik3
ok la...mlas nk celoteh panjang...arini aku nk cte pasal kenangan mse sekolah dlu..
yess....kalau diingat smula, zaman sekolah mmg seronok...hik3...
mse nk amek SPM dlu...biasela kan stiap sbjek teknikal msti ada kje khusus kan??
yesss...cm tu la gak aku n kwn2 klas aku...heheh...dlu aku amek sains kejuruteraan k..bkn sains tulen..
rmi kwn2 u aku ingt aku ingt aku amek sains tulen...hakikatnye tidak sama sekali..
ku akui pernah menangis depan GPK1 bile permohonan aku nk amek Biologi dtolak kerana, aku sesuai ngan ape yg dtentukan oleh pihak sekolah..owh malunye....:p

ok malas nk mukadimah panjang2...kte teruskan ape yang aku nk cte k...mse SPM dlu, projek TEKNOLOGI KEJURUTERAAN aku n kwan2 adalah wat pondok belajar....

see?? ni la pondok yang ktorg wat...jangan salah paham k...gmbr ni ktorg amek thun pas mse dtg melawat sek tercinta...hik3... ok law korg xcye gak..korang tgk la gmbr2 proses ktorg wt pondok ni...ktorg wt sndri k..




































aku cakap korang tak cye....tgk sampai time ujan pn ktorg wat jgk taw...huhuhu......kadang2 tu ada gak cikgu2 lain tolong...hehehe....tp tolong tgk n kacau laa...hehehe.. actually ktorg first batch yang wat prjek bsar cm ni...b4 ktorg dorg wt individu n group kcik je...pic2 ni aku amek dr blog TEKNOLOGI KEJURUTERAAN sekolah aku yang di handle oleh cikgu aku iaitu cikgu nizam..hehe..terbaikk la cikgu..masyehh...maaf, amek tanpa kebenaran..:)
to all my friends,  miss u guys... ble nk wt reunion?? tahun genap 5 tahun taw seperti yg kte jnjikan nk wt reunion...:)



Cita-cita yang diimpikan...

hello...ari ni aku nk cte soal cite2 aku.....
hehee...dulu mse sekolah selalu cikgu tanya
"bile besar nanti nak jadi ape??"
ok time tu msing2 sibuk nak jadi polis,doktor,cikgu,tentera...mcm2 la....
sebab time tu pkrjaan2 tu je kte knal kan??btul x??hehehe

bile msuk sek menengah, dh bsr ckit...pngetahuan pn dh luas ckit tntg pkrjaan ni...
so law ada cikgu tnye nk jadi ape dh besar,
mse tu laa msing2 ckp pkerjaan lbih spesifik..
nk jd arkitek, enginneer, doktor bedah, cikgu math...

hah mcm tu la strusnye... ble umur mkin meningkat, pengetahuan semakin bnyk, smakin kte terfikir nk jd mcm2 kan?? 

ok pnjg mukadimah aku....cita2 aku???
actually mse sek dulu aku berangan nk jd ckgu math..sebb time tu aku mmg mnat gle math...
mmg kalau bleh nk blaja bdg mathematic je....huhuhu..
aku mmg xske bdg2 membace ni..cm sejarah,geografi...leh wt aku tdo kalau study subjek2 tu...hehehe...

bile aku msuk diploma, aku amek sains komputer....mmg sjk azali aku mmg xleh lari dgn sains n math.. 
dh sebati dh...heheh...tp diploma xsme cm sek...
kt u, aku blaja programming komputer n math...
tp time ni aku mmg dh berbelah bg dh..akibat frust xdpt mktab pas spm dlu,aku tkr cita2 aku..
nk tau ape die?? aku nk jd programmer...hehee....

after that, aku smbg degree...ble degree ni lbih spesifik kan?? ok..aku amek pengkomputeran netsentrik...ape tu?? time ni aku dh xdak math2 bagai ni....aku amek more pd network n web... skrg cita2 aku bertukar lagi..
aku nk jd web developer or network analysis...huhuhu..

TAPI, sbnrnye aku xkisah pn jd ape...kalau leh aku nk aku leh wat smua kje...yg penting hati kita..
xguna law kite kje, tp hati kita xikhlas untuk wat smua tu...btul x??
jadi kje perlukan keikhlasan bru la kte xrse kte terpakse wat smua tu...hehehe...

aku bersyukur kerana DIA memberi peluang kepadaku untuk menimba ilmu dan DIA sntiasa bersama hamba2nya sewaktu susah dan senang... so...after grad degree nanti, aku terime je mne2 kje yang aku dapat...yang penting aku minat untuk wat smua tu...

ok...jmpe lagi nanti...SMILE!! :)



saya dah grad diploma...wee~~

hai3.....hehehe...sbnrnye cte ni dh lapuk dh...huhuhu...
sje je nk gtau yang aku dh grad diploma...yeehaa..
pada 23 oktober 2011 yg lpas, aku n kwn2 aku yg len konvo kt uitm shah alam...
hehehe....
see??? hah...ckp xcye...aku dh knvo laa.....heheheh...
tgk btul2...hehee...
actually ni pic formal...pic konvo aku ngn kwn2 aku, ad...tp xedit lg...hehehe....mlu lakk..
yahoo.....diploma dh dpt....skunk tmpu untuk dptkan ijazah lak..

haishh...kadang2 aku xsgka yg aku dh di tahap degree....
dlu mse sek slalu terpkir mampukah aku blajar tggi2??
blaja bnda yg mmg aku xtau pe2... 0...
now?? mcm2 aku blaja...hehehe...
thanks ALLAH give me chance to continue my study untill now...amin..
semoga aku beroleh kejayaan untuk arwah ibu dan bapaku...:)



Mereka yang aku sayang

Assalamualaikum semua..hai kawan2 ku...

firstly, i'm so sorry coz lame dh x update blog burukku..
almklom masa mencemburui diriku...hehehe..
ok arini aku nk cte pasal orang2 yang aku sayang...hehehe
firstly orang yang aku syang mestila family aku kan....itu WAJIB...hehehe
second...kwan2 aku...siapa??
ok aku nk cte ckit...mula dengan my bestfriend...yg berlima tu...
MUHAMMAD RAHMAT, MUHAMMAD KHAIRULNIZAM,SITI SOLEHA n YUSNITA..

so...npe diorang ek?ok aku ctekan tentang dorang sorang2 k..
first :: along aka rahmat
  • baik,peramah,suka wat org ketawa,ambil berat,agk pndiam, rapat since form 5...hehehehe, plg xbleh bla die ni kuat bekerja...kalah menteri...hahaah
second :: ucu aka ejam
  • baik,peramah terlbih, ske wt lawak,gile2, ambil berat gak, rapat since form4...huhuhu..plg xleh bla, ble die cte,kmi sush nk cye kcuali rahmat...hahaha
third :: yus aka ude..(suke ati je aku bg nme...:p)
  • baik,pendgar yg baik,kwn yg baik,ske ketawa,ambil berat,ske bce nvel mcm aku...haha...rapat since darjah 5......(lme tuu!!)..plg xleh bla, ble kne dcrite mudah je percaya,wlupn grau je ponnn...hahahah

    forth :: eha aka andak..(ni sesuke aku je bg..:p)
  • baik,peramah,ske wt lawak,pendengar yg baik, ske ketawa,ambil berat,....rapat since form 2...hehehe...plg xleh blaa, ske ketawa xkire mse..wlupn kekadang aku xwt lwak pn...hahaha
ok...hah...ni sorg lagi...heheh
hehehehe...ni adik saya....nme die NORAZLINA... cmel kan?? nk ngurat... no way....xleh...hehehe... aku sayang die ni..xtau la npe...dlm rmi2 adk angkt die plg aku syg...yg len syg  jgk k...hehehe.... adik aku ni lemah lembut orangnye...xcam akk die...hehehe...sayang adikk laaa...

ok...next, my university friends.firstly aku sayang kt sorang makcik ni...heheh
ni die...NORAIN aka MAKCIK aka OYANG...hahaha...die mmg baikk....selalu kne buli n buli orang je...keh3...hah?? npe die?? sebab die ni baik,pemalu(sangat2 la kan...hahah),memahami,pendengar yg baik,pemberi motivasi yang dahsyat...hahah..that y  aku sayang die....hehehehe...kn makcikk..=D

next?? ok..sat...
Tadaaa....heheheeh....ni ANINA...kawan baik saya..hehehe...sme cm norain...spesen je...cme nina ni die lg bnyk ckp...trademark die slalu aku kne DIAM R KAU!! hah amek kau...skli kne...hehehe..... die ni cm mak sy dh...kaki bebel...hik3...

ok lagi??
hik3...budak kecik ni...hahaha....kecik bkn sebarang kecik...hehee...nme die MADIHAH... jgn ngurat die dh berpunya...huhuhuhu.... madi ni aku rapat since msuk degree ni la...dlu mse diploma xrpat even 1 kelas sebb die sktor len kot...hehe..xmcm ain n nina...sme sktor...madi ni kje die ske kcu aku tdoo...hahah..pntang aku tdo xbgun2, mula la die nk cbit sgala bagai...hik3... law kua tu slalu salah arah...parah die ni law kua nek bas sorg2...akn sesat t....hehehehe.... plg aku ske ble die ckp air die tu syusyu(susu)...hahah...cmel kn??cm dak kecikk..:p

ok asyik pompuan je...laki lak...

hah...ni bukan budak k...umur dh nk 30 dh...huhuhu...die abg angkat saya...kenal since mse sem 1 diploma lg...die ni kwn abg spupu sy...hehehe.... nme die??TARMIZI...mizi ni baik laa..amek brt, kdg2 over ckit...hahah....tp 1 plg sy ske,die sgt tke cre tntg pmakaian...mmg law spe yg kai bju xckup kain tu, habis dkutuknye...huhuhu.... tp kdg2 die ni mnyakitkan ati gak...hahah...jgn mrh haaa..

next??
err....i think korg knal kot  die ni...huhuhhu...ape??boyfriend?? owh tidak lagi....now die ex-boyfriend ku...hatinye telah termiliki oleh insan lebih bertuah dr sy...hhuhuhu... npe die?? hey...xsmstinye ex-boy xleh jd bestfriend k.... now die tlh ku anggp sbgai bestfriend aku... aku syg die as my friend k..not more than that... sbb pe??die ni over la ckit amek berat hal aku..ble aku mls study, mula la die membebel.... pastu die ni gile2 orgnye...opss...lpe nk gtau nme..nme die FAZLI...huhuhu....so...aku slesa la bkwn ngn die yg sengal + sewel...hahahah


n last but not least, KAK FIZA...xde gmbr jgk..hehe...sbb xamek laa...even aku bru knl die, tp die sgt bek n memahami....akk yg baikkk...i like....sme cm abg amim...ske bg nsihat...hehehe...

ok...actually, bnyk sebab npe aku syg dorg ni smua, tp xsmua kte leh kgsikan bersama kan?? so, ni je la aku nk gtau...hehehe... kpada kawan2 ku yg lain, bkn aku xsayang korang, aku syg cme mereka special ckit...hehehe...

ok la jumpa dilain masa....i will update again k....mmmuuuaaahhh...love u all...