Dinner Compass(Warna Warni di Aidilfitri

huh...agak terlambat sebenarnye untuk memberitahu akan hal ini...hahaha..
last week pada 24 September 2010 bertempat di Dewan seri Peria..telah diadakan dinner untuk peljar2 diploma sains komputer anjuran persatuan kos kitorg la..hahaha..mlm tu sgt2 happy...best gle....tp mgkin ini dinner terakhir kami bersame, pas ni kami akn ke arah rujuan msing2...huhuhuhu....nk tgk pic x? mls la plak nk upload skunk ni...lain kali je la ea..hahaha...



Indahnya berhari raya bersama mereka!!

hah...en3 yang lepas aku cte sal aku p beraya bersama2 kawan sek aku kan...hah ni aku nk msukkan pic lak..huhuh


Hari Raya ke-5


hah..time ni waktu siang kitorang beraya keliling aping timur...huhu...waktu malam kitorg beraya dekat aping barat..gambar mse kat aping barat xde pd aku...sebb time tu kitorg amek gne cmera..huhuhuhuhu...


Hari Raya Ke-6

Yg ni plak pada hari raya ke 6 kitorg p umah nina n ima...ni kat dpn umah ima..yang kat umah nina kitorg xsempat amek pn..hahaha....nk tau mne nina?? time ni nina nga cuak beb..huhuh
sebab?? kereta die x idup2..huhuhu..... 
ok dh abis...nk tau sal raya ngn family plak??
sory..aku xsempat nk amek ngan family aku...tapi aku de amek ngan nenek aku n spupu aku la...

hah ni aku n nenek aku...sme x??huhuhu 
 
yang ni plak aku n spupu2 aku...hahaha...yang pling rapat 
  
ni aku n adik aku..lg satu pic ni mse makngah aku datang..hahaha
ok stop..aku dh penat...laalalal 



Indahnya bersama mereka

Huh dah lama aku x wt en3 ...
almaklom la cuti berhari raya..
huhuhu
aku rase hepy gile raya taun ni sebab dapat jumpe member2 sekolah aku
n p braya bersama mereka...
seronok sangat even xsemua la...tapi jumpa gak 15 dari 21 org dak klas aku...syiok gile
pastu lg seronok dpat p beraya umah Ain,Nina n Ima...tu member2 u aku...
aku gak p beraya umah member baik aku,yus n eha iaitu Rahmat n Ejam kat tenggaroh 2..
.huhuhu..seronok sangat2..
bukan senang dapat jumpe cm ni...dh dpt jumpe sangat2 seronok...
=))))
stop dlu kat sni...nk upload gmbar2 tp nanti dlu la...mls lak nk upload..tggu je la t k...heheheh



kenapa mesti aku??????

finally aku dpt tau gak mngapa kau buat begini kepadaku.
hnye kerana 017_______..ko buat aku cm ni?
kau hanya mendgr sebelah pihak...npe kau x dengar sebelah pihak lg??
aku xkenal pun no itu...ape slhku??
argh...aku tension..
sia2 sje pengorbanan n kesetiaan aku selama ni jikalau ini yang aku dapat..
kau tidak mempercayai aku..
lgsung..
mengapa??
kenapa mesti aku yang terime ini semua??
kenapa aku sering dianiaya??
kenapa?
benci...benci...benci...ngn cara die menghukum aku..
arghhhh.....:'((((



Impian

Ok...ari ni aku cerita soal impian lak
semua orang ada impian masing2 kan..
so impian aku nk orang yang aku sayang akan sayang aku selamanya..
ini dalam segi dalamanla.. 
if korang la..
one day ada orang berkata sayang korang sagt2..
korg mestila nk die syg korang selamanya kan?
cm tu la impian aku...
tapi amat sukar untuk aku terima semua ni la....
sangat sukar...
sebab mnusia zman skarng ni lebih bersifat kepura-puraan je..
so what should i do?
berserah??



~D.I.E.T~



Huh...mse cuti sem lpas,niat nek ni nk D.I.E.T...
tp ape jadi?
makin lame makin BULAT..



Bila pulang ke kampung pakcik makcik berkata
"Alahai si KEMBANG....."
ada yang beri nasihat
"Banyak minum air mineral...jangan makan AYAM je...badan pun dah mcam ayam"

aiyoyo..benar kah??xmau...
Hai la badan, hai la sayang....harus ku ngapain agar kau mengecil..

aku xla gemuk sangat..cme PEHA je ni hah besar sangat....
huh...
ape harus ku buat??
D.I.E.T??
tau ke mksud nye?

ntah..aku pn xtau..hahaha



~Sayang MEREKA~

OK...xmau cakap banyak...mereka semua kawan2 kelas aku..
tapi ada yang xde...
ima,elly,farhin,arif,zul,n ada lagi la yang aku xingat xde dlm gmbar ni..huhu
dulu mse first msuk pnye la rmi...skunk ckit je la yang tinggal..
huhuh

hah..lihat la aksi2 kawan2 ku...termasuk aku la sekali..hahaha..
trademark kami "GROW UP TOGETHER, HAVE FUN FOREVER"



Jam 3.37a.m 21 Ogos 2010

Huh...waktu2 begini ketika orang lain di ulit mimpi2 indah..
aku msih lagi terkebil2...
ini semua kerana poster td..
huhuhuhu.
tapi xpe...
arini cuti..xde klas...yahooo........
aku sebenarnye xde idea nk tulis...
tapi disebabkan bosan kan terpakselah taip yang merapu meraban..hahahaha



Air TerJun Kota Tinggi

hah...selepas ke tg.balau bersama kaum kerabat jiranku,
now ke air terjun plak with my schoolmate....
huhu..pada 15 jun 2010, aku,yus,adah n echa pn g la ke air terjun yang orang kata best sangat la..
tapi hakikatnye biasa2 je... dengan bayaran masuk RM33 untuk 4 org termasuk parking kereta,
kami pn masuk la...
huh..mahal aje lebih tp dlm hancus...tp sgt seronok la kerana airnye bersih tanpa dicemari.
kami pun ape lg kan, mandi la...huh..sejuk...kecut segala yang ada..hahaha..
wktu petang kami pun pulang ke rumah dengan sisa2 tenaga yang ada..huh...penat wei....








Tg.Balau 2010

huh.....separas ini sahaja yang mampu kami pergi...
jika pergi terlebih jauh pasti akan basah segala..

ini la dia....setelah berjaya mendapat lesen yang diidamkan..kesini la tujuan utamaku
iaitu tg.balau,desaru pada tanggal 4 jun 2010...huhuhu...seronok beb...aku bawak my BFF n kerabat jiran ku semua..hahaha

penat berdiri, kami duduk la pula...
sekadar menumpang di boat yang kami tidak tahu pemiliknya..
[jikalau pemiliknya nampak, habis kami dikejarnya..]

alahai...mereka ini berlagak je ni..padahal mereka dalam ketakutan kerana terpaksa mengimbangi 
tubuh badan mereka supaya tidak jatuh ke air..
jikalau jatuh,pastinya basah segala..
dan secara automatik pulang la mereka kerumah dengan berjalan kaki..
huhuhu

dan finally, inilah si gadis yang GEMOK n si PEHA BESAR...huhuhu...
si gadis ini sedang melihat adakah senja akan berlabuh ataupun matahari yang bru nk terbit
dari awan kelihatan matahari mahu terbenam..hmmm....=)

Penat dah ckap soal ini...beralih ke cerita lain pula.....



Sekian Lame Menyepi

yeah...setelah agak lama aku menyepi finally aku update gak blog aku ni..huhuhuhu..
almaklom la semenjak pulang ke kampung halamn ni line yang ku agung2 kan ini terlalu lemah...huhuhu...so aku pun jadi malas nk update...hhmmm...sepanjang percutian aku ni aku bnyk g kua berjalan bersama kawan2 ku...hahaha..tp ada gak kawn2 yg xdpt ikut sebb mereka tiada di kampung halaman ini..g oversea kot..
huahuahua..

pejam celik dh dekat 2 bulan aku bercuti....sekali lagi aku akan meninggalkan keluarga ku...sedihnye..=((.... apalah dayaku untuk melawan takdir....aku harus meneruskan perjuangan ku...cewah!!!..  
huhuhu...xde pe nk ckp dh...hahaha...



.....Ku tak tahu.....

Malam ini hatiku terlalu sensitive [cm gigi lak sensitive2 ni..huhu]...hati ini seakan ingin menangis tetapi tidak berjaya...kerana ape[ ape ntah??] kerana tuannya tidak mahu air mata itu jatuh...terlalu perit untuk aku tanggung ape yang aku rasa saat ini...kenapa semua ini harus terjadi kepada ku?? hmmm...i dont know...pabila ku terpandang wajah mak dan ayah terus air amata ini gugur..aku terlalu rindukan mereka...bagaikan tidak ku percaya yang aku telah kehilangan dua insan yang amat2 aku sayang dalam waktu umurku telalu muda..ayah pergi meninggalkan aku ketika umurku seawal 13 tahun.terlalu cepat kala itu...aku masih ingat pesanan2 ayah supaya belajar rajin2..dan jaga diri...aku yang akan mengeluarkan keluarga aku dari kemelut kesusahan...tp skarang ape terjadi kepadaku??aku risau jika aku tidak dapat menunaikan impian itu....disaat aku sedang mengejar cita-cita ayah, emak pula pergi menyambut seruan illahi...emak pergi meninggalkan aku dan yang lain pertengahan tahun lepas..disaat itu aku langsung tidak percaya emak pergi meninggalkan kami adik beradik dalam sekelip mata..selepas ketiadaan emak, kehidupan ku berubah...aku simpati keadaan adik beradik ku ketika ketiadaanku..makan pakai mereka tidak terurus...dulu ketika emak ada semuanya terjaga tapi kini??kenapa terlalu berat dugaan ini Kau berikan kepada kami?? aku redha ketentuanMu itu..ayah...mak...hanya kalian yang aku sayang.....SAYANG KALIAN SELAMANYA......



Kekeliruan ati??



ape kita wat law orang yang kita sayang bermain kayu tiga di belakang kita????

apa perasaan kalau dia yang kita sayang diketahui ada orang lain??

bagaimana cara untuk kita mengetahui orang itu jujur atau tidak dengan kita??

kalau diberi ruang untuk anda memilih antara bahagia tapi orang lain dengki atau bahagia mlihat insan itu gmbira bersama orang lain??apa yang anda pilih??? perlukah sikap cemburu dibuang dalam diri kita??

kenapa mesti ada sikap itu?? kenapa orang susah memahami kita???? banyak nye soalan yang bersarang..tapi 1 pun aku confius untuk menjawab.....huhuhu



Aku Dan Mereka...

Ini la mereka...ini adalah arwah mak n ayah aku...aku sayang mereka...mereka terlalu istimewa dalam hidupku...tanpa mereka sape la aku... aku amat merindui mereka...aku berharap mereka aman di sana...amin...Al-Fatihah buat Haji Abd Aziz Bin Hassan dan Hjh Missiah binti Hj Kasim...