Review Program Pengkomputeran Netsentrik UiTM

Assalamualaikum.... hai u'olls...

Malas nak cerita panjang, pagi ni tengahari ni aku nak cerita macam kat tajuk entri kali ni.
sebelum-sebelum ni, semasa keputusan UPU dikeluarkan, tetiba aku di hujani pelbagai PM di mukabuku facebook yang bertanyakan soalan berkenaan netsentrik.. bila ditanye, jawapan diberi "search kt google,keluar blog"... ok.. possible jwapan tu.. mungkin 2 tahun lepas aku ada masukan kos ni dalam blog aku.. tak ingat.. heee....

so, berbalik pada tajuk, untuk memudahkan adik-adik yang akan dan ingin mohon kos netsentrik ni, hari ni aku akan buat sedikit review pasal netsentrik ni berdasarkan pengalaman aku la... nak terima boleh, tak terima pun tak kesah,...hak masing2, ape aku peduli.. hahahaa

soalan2 biasa di ajukan
  1. Netsentrik tu ape??
    Jawapan aku : Netsentrik tu Network Central.. Di mana kita belajar network dan jugak web
  2. Belajar ape je Netsentrik??ape beza dengan kos2 lain?
    Jawapan aku : kami belajar semua walaupun yang basic2 je.. macam kos lain dorg hanya belajar berpandukan kos dorg.. macam kami, kami ada belajar sbjek dorg, tapi kami lebih tertumpu pada network dan pembangunan web...
  3. Seronok tak belajar kos ni??
    Jawapan aku : bergantung pada individu, kalau rase seronok, seronok la.. actually kte belajar tak leh stress sangat.. enjoy je... baru ilmu masuk.. ye dakk....bagi aku seronok sebab ada kawan2 yang sgt sporting, lecturer2 CTN yg sangat baik.. kalau bab buat keja, boleh kawtim wat same2...:)
  4. Peluang pekerjaan besar tak di masa akan dtg??
    Jawapan aku : in shaa Allah, setakat ni memang banyak peluang yang ada sebab kte ada 2 perkara network dan pembangunan web.. nak jadi programmer, web developer, system analyst, network analyst, network administrator, network engineer pn boleh kalau ada minat dan tak kenal erti jemu nk cari keje.. hehehe

    Jawapan Pandangan staff tempat praktikal aku : In future, peluang pekerjaan untuk web dan network sgt tinggi...
ok, aku rase ni je kot yg blh aku review.. pngalaman sepanjang belajar netsentrik ni, ada banyak.. dan susah mgkin agk personal nk cte... haha...so, kalau ada yg tak berpuas hati dgn review aku ni, blh request nk join group netsentrik UiTM kat mukabuku facebook.. :)

aku nak stop kat sini dulu entri kali ni, sambung next entri...



notakaki :: tahniah pada adik2 yang dapat sambung pengajian ke peringkat ijazah mahupun diploma ke mana2 IPT di seluruh negara.. bagi yang xdapat tu, xpe, boleh buat rayuan or banyak kolej2 bersekutu under IPT2 yg adk2 blh msuk.. ape yg pntg niat kte nk blaja....:)



Akhirnya...

Assalamualaikum...selamat pagi.. ngeh3..
dalam entry ni aku nak cerite sesuatu yang aku cuba buat dari semalam...

akhirnya, setelah penat memerah otak nak buat blog untuk produk2 yg aku jual, dengan penuh berhati2 siap jugak blog pling simple ni...tak pe, simple itu comot cantikk...:)

ok, edit mengedit dah selesai, produk2 pun ada yg dah masuk... page kat fb pn dh update dh produk2 nye... dan now, mata dah ngantok, time untuk tido.. ngeee...

esok.... bermula kembali operasi bisness.. mula mengupload produk dalam blog... yeay...

so, kalau rajin, sudi2 kanlah mencuci mata di blog K.U-Beauty Collection.. Ada macam2 produk.... dan bagi sesiapa yang lom like page K.U-Beauty Collection, rajin2 kan tangan tu menekan button like.. heeee....
mana la tau di samping korang cuci2 mata tu ada yang terbekenan... ngee... roger je aku.. special harga punya aku bg...huhu

ok.. selamat malam... love u alls...:)

sambung len entry...


notakaki :: usaha itu eskalator kejayaan, kalau tak usaha, usah kata kejayaan, eskalator pn takkan nampak... :p



Tamat sudah...Alhamdulillah..:)

Assalamualaikum...
firstly, Raya belum tamat lagi kan?? so di kesempatan ini, aku ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN if aku ad terbuat salah dengan blogger2 sekalian juga teman2 semua.. ngeh3....

secondly, just to back off the topic, TAMAT SUDAH... ape yg tamat?? blog ni ke?? mestila tak...
dengan ini aku ingin mengesahkan aku telah tamat belajar Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Pengkomputeran Netsentrik pada bulan julai hari tu.. Yes.. Alhamdulillah...
p/s : betapa bahagianye hidup bila dah habis belajar....


2 tahun bertungkus lumus belajar, korbankan masa bermain, tempuh semua dugaan dan cabaran demi sebuah kejayaan.. dan akhirnya, berjaya menamatkan pengajian ini... heeee.. TAPI!!!! ini hanya tamat dalam pelajaran, aku masih lagi banyak dugaan dan cabaran yang harus di tempuh dalam kehidupan..

now,

aku seorang penganggur... yes, TANAM ANGGUR.. penganggur terhormat hahahhah..  
keje aku kat rumah, makan, tido, online, kacau ank buah.. tu je kje aku... huhuhu.. so bosan.... even bru sbulan aku menganggur, tahap kebosanan aku tahap maksima dah... 

ok, time untuk.................
yess... start dengan job searching... time ni la bukak laman web segala laman web utk keje kosong.. jobstreet, jobsmalaysia, badan2 kerajaan, guru ganti, surat khabar.. semua la...

apa yang pasti, cari dan terus mencari.. mohon dan terus memohon.. Alhamdulillah ada jugak dapat interview.. huhu.. len entry aku ceritaa pasal interview aku ye...:)
ok, aku rse dah cukup panjang entry aku ni, stop untuk entry ni, kita sambung di lain entry...

notakaki :: sape fresh graduate mcam aku jugak yg sedang cari keje?? jom join aku..hahaha..

jemput like dan cuci2 mata di page aku... aku meniaga kecik2 je.. berminat boleh order,... :p
K.U - Beauty Collection ... ada macam2 produk aku jual.. murah2 je..:)