Almost 3 Month... Alhamdulillah!!


Assalamualaikum dan salam Maulidurasul...:)

lama sudah aku tak mengupdate blog buruk aku ni...hohoho.. semestinya penyakit "M" sering menghantui ku... maaf2... hahahahaha

berbalik pada tajuk, almost 3 month? ape tu?? 



actually, almost 3 month aku dah bekerja  sebagai finance coordinator di sebuah syarikat di shah alam. nama ape tu tak payah la nk tau.. kih3.. aku mula bekerja pada 21 oktober 2013.. so, boleh la nak kata almost 3 month kan... kih3

mesti ada tertanya2, macam lari bidang je kan.. yela dr CS ke finance.. jauh tu... hhehehehe.. itu lah namanye rezeki.. rezeki kita ada kat mana2 je.. bila dah dapat, kte sambar je la... betul x?? 
masa mula2 tu aku cam berbelah terbahagi nak p ke tak kje ni.. at last, aku g jgk, and once aku dah mula keje, terus terjatuh cinta... hohoho... :p  mcam ne blh jatuh cinta?? sebab keje aku banyak bermain dengan nmbor.. tu yg aku suka...heheeh.. 



actually, tak semua yg kte impikan boleh jadi kenyataan kan.. macam aku, aku selalu berangan nak jadi web developer, tp bile aku fikir smula, tahap kepantasan aku dalam mmembangun web sgtla kurg menyerlah.. agak down kat situ...ye la kan, 5 tahun kot blaja.. last2 jln lain jgk aku pilih.. hehehe

bagi aku la kan, tak semestinya kte belaja sesuatu tu, kite wajib keje pn dalam bidang tu walaupun hati kita x hepy bila bekerja.. betul x?? 
so, bia kite hepy wat keje yg kte suka daripada kte stress wat keje yg bukan kte minat.. ada paham?? hahahaha


ok la, aku rase dan menyongsang en3 aku kali ni.. so, conclusionnye, buat ape yg kita suka, jgn suka2 buat ape yg kte nak.. *merepek lagi

p/s : next entry nak cte pasal konvo plak.. tungguuu.. hahahaha



No comments:

Post a Comment

Merepek la korang lepas baca ye!!